https://www.allesoveritaliaanseten.nl/recepten/aardappelen-met-rozemarijn/

Aardappelen met rozemarijn

Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 3 grote aardappelen
  • 4 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • olijfolie
  • verse peper en zeezout
  • oregano
  • 3 takjes verse rozemarijn

Notities

Bereidingswijze:
  • Schil de aardappels en snij in 10 plakjes per aardappel.
  • Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes en snij in kleine stukjes.
  • Snij de knoflook in 4 stukken en halveer de sjalotten.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Doe de olijfolie in de ovenschaal en leg een laagje aardappelen in de olijfolie.
  • Doe vervolgens alle stukken knoflook en sjalot bij de aardappelen.
  • Doe hier nog wat olijfolie overheen en doe goed peper, zeezout en oregano over de aardappelen.
  • Doe nu ook de overgebleven aardappelen in de ovenschaal doe wederom peper, zeezout en oregano over de aardappelen.
  • Strooi tot slot de gesneden rozemarijn over de aardappelen en het gerecht is klaar om de over in te gaan.
  • De oven is inmiddels voorverwarmd op 200 graden, zet de schotel aardappelen met rozemarijn in de over en hussel de aardappelen om de 10-15 minuten.
  • Na 40 minuten zijn de aardappelen met rozemarijn uit de over klaar.