Appelmoes

Appelmoes

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo appels
  • suiker naar smaak
  • kaneelpoeder naar smaak
  • Bodempje water (2 a 3 cm) tegen het vastkoken
  • citroensap (½ citroen optie om verkleuren tegen te gaan)

Notities

Bereidingswijze
  • Begin met het schillen van de appels en verwijder de rotte plekken, butsen e.d.
  • BSnijd de appels dan door de helft en daarna nog 1 keer door de helft
  • BIn elk stuk zit een beetje klokhuis snij dit er uit
  • BSnijd de stukken daarna in kleinere stukjes
  • BDoe de stukjes in de pan en voeg het water circa 20ml er bij
  • BZet het fornuis op de hoogste stand tot het water kookt
  • BGelijk als het water kookt zet de warmtebron dan op lager zodat het geheel zachtjes blijft koken
  • BVoeg de citroensap toe
  • BLeg nu het deksel een beetje schuin op de pan zodat de appelmoes niet overkookt
  • BLaat het geheel zachtjes pruttelen
  • BDoe er nu wat kaneel bij naar smaak proef dus even voordat je er teveel in gooit
  • BRoer het geheel regelmatig door. Wordt de Appelmoes te dik voeg er dan een beetje water bij naar smaak
  • BHaal de pan van het fornuis en pureer het geheel met een staafmixer