asperges

Asperges met ham, ei en boterjus

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram vastkokende kriel
  • 500 gram witte asperges
  • 3 middelgrote eieren
  • 7 gram verse bieslook
  • 65 gram ongezouten roomboter
  • 7 gram verse krulpeterselie
  • 100 gram plakjes slagers achterham

Notities

Bereidingswijze:
  • Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte, kook de krieltjes in 20 minuten gaar
  • Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden
  • Snijd de houtachtige onderkanten eraf (circa 2 cm)
  • Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 minuten, neem uit de pan met een schuimspaan
  • Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard
  • Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten
  • Snijd de boter in blokjes en laat het smelten in een pannetje
  • Snijd de bieslook en peterselie fijn
  • Schep de krieltjes om met de bieslook
  • Leg de asperges op een warme, platte schaal
  • Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop
  • Bestrooi met de verse peterselie
  • Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij