
Aspergesoep
Ingrediƫnten
- 2 sjalotjes
- 700 gram witte asperges geschild
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1,5 liter water
- 200 ml kookroom
- 80 gram bloem
- 70 gram boter
Notities
Bereidingswijze
Snijd de asperges in stukken
Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
Hak de sjalotjes fijn
Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep
Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie