aspergetaart

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo verse witte asperges
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 6 el halfvolle melk
  • 1 tl vloeibare honing
  • 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 2 middelgrote eieren
  • 30 gram rucola
  • 75 gram hazelnoten
  • zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Schil de asperges, van vlak onder het kopje naar beneden
  • Snijd het houtachtige uiteinde eraf
  • Kook de asperges in een asperge pan (of grote pan) in ruim kokend water met zout voor 10 minuten
  • Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 minuten afgedekt in het kookwater staan en uitlekken
  • Schift de eierdooier van de rest van het ei
  • Roer in een kom de geitenkaas met 4 el melk, de eierdooier en de honing los
  • Knip de rucola fijn
  • Schep de rucola door het mengsel van geitenkaas, melk, ei en honing
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Ontdooi het bladerdeeg
  • Bestuif het aanrecht met bloem
  • Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol uit tot een langwerpige lap
  • Laat de rand iets dikker
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Leg de deeg lap hier op en bestrijk met het geitenkaasmengsel
  • Houd de rand vrij
  • Verdeel de asperges over het deeg
  • Klop de andere eierdooier los met de rest van de melk
  • Bestrijk hiermee de aspergetaart
  • Bak in de oven de taart in ca. 30 minuten goudbruin
  • Hak de hazelnoten grof en rooster kort in een droge koekenpan
  • Laat afkoelen op een bord
  • Haal de aspergetaart uit de oven en bestrooi met hazelnoten
  • Snijd in het aantal stukken dat je nodig hebt en serveer warm of koud
  • Lekker met salade van waterkers en aardbeien