Chocoladepudding

Chocoladepudding

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 7 blaadjes gelatine
  • 500 ml volle melk
  • 2 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 20 gram cacaopoeder plus extra om te garneren
  • 25 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom

Notities

Bereidingswijze
  • Week de gelatine in koud water
  • Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
  • Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
  • Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
  • Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
  • Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
  • Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
  • Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
  • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  • Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
  • Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder