Gesauteerde gemengde paddenstoelen

wildepaddenstoel
Gesauteerde gemengde paddenstoelen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
wildepaddenstoel
Gesauteerde gemengde paddenstoelen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Borstel, indien nodig, de hoeden van de paddenstoelen schoon met een spons
  • Laat kleine paddenstoelen heel of snijd ze dik
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze op matige temperatuur tot ze glazig zijn (ca 5 minuten
  • Voeg de boter, paddenstoelen, zout en peper toe en bak ze op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn en hun vocht vrijkomt (ca 8 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee
  • Schep de peterselie door de paddenstoelen en strooi er zout over
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Preisoep met paling

    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalotjes in zonder ze bruin te laten worden
  • Voeg de gesneden prei toe en bak die al omscheppend een minuut of 3 à 4 mee
  • Blus het sjalot-preimengsel met de witte wijn
  • Voeg na een paar minuten de bouillon en de stukjes aardappel toe en laat ze aan de kook komen
  • Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 15 à 20 minuten zacht pruttelen
  • Snijd ondertussen de paling schuin in reepjes van ca 3 cm breed
  • Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout en peper
  • Verdeel de reepjes paling over vier koppen of borden
  • Schep er de soep over en strooi er wat fijngeknipte bieslook over
  • Direct serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    GAZPACHO

    GAZPACHO
    GAZPACHO
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    GAZPACHO
    GAZPACHO
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten - behalve zout - in de keukenmachine en pureer ze
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Zet de soep in de koelkast en laat ze (ijs)koud worden
  • Serveer de koude soep in kleine kopjes of glazen
  • Garneer de soep met wat fijngeknipte peterselie of bieslook
  • Serveer wat sneetjes stokbrood bij de soep
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zwitserse kaassoep met Emmentaler

    Zwitserse-kaassoep
    Zwitserse kaassoep met Emmentaler
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Zwitserse-kaassoep
    Zwitserse kaassoep met Emmentaler
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
  • Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
  • Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
  • Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
  • Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook
  • Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
  • Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
  • Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
  • Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bruine bonensoep

    bruinebonensoep
    Bruine bonensoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    bruinebonensoep
    Bruine bonensoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Een dag van te voren; Spoel de gedroogde bruine bonen goed af met koud water en doe ze in een ruime pan met water.
  • Zorg dat ze royaal onderstaan. Laat de bonen een nacht weken
  • Spoel de bonen de volgende dag af met koud water en doe ze in een soeppan met ruim water
  • Breng aan de kook en zet het vuur dan laag met de deksel op de pan
  • Schep bovendrijvend schuim weg. Laat zachtjes pruttelen tot de bonen bijna gaar zijn
  • Vul het vocht indien nodig aan tot 2 liter
  • Bind de helft van het bosje selderij bij elkaar met een stukje keukentouw
  • Voeg de gesneden groenten, bij elkaar gebonden bosje selderij, laurierblad en rookspek toe aan de bonen en laat de soep zachtjes verder pruttelen, tot de bonen en groenten heel zacht zijn en het rookspek boterzacht is
  • Dit duurt zeker een uur.
  • Warm de laatste 15 tot 20 minuten de rookworst mee in de soep
  • Verwijder het bosje selderij en de laurierblaadjes uit de soep en haal het vlees eruit
  • Pureer de soep half, zodat de bonen en groenten nog deels zichtbaar blijven
  • Snijd het rookspek fijn en de rookworst in plakjes
  • Hak de overige selderij fijn. Voeg het vlees en de selderij toe aan de soep en warm nog even door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aspergesoep

    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de asperges in stukken
  • Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
  • Hak de sjalotjes fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
  • Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
  • Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
  • Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
  • Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
  • Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
  • Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep
  • Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koninginnesoep

    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Notities

    Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knoflooksoep

    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Snij het kopje van de knoflookknollen zodat je de teentjes kunt zien zitten
    • Druppel wat olijfolie bovenop de teentjes
    • Doe de knollen in een ovenschaal en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven
    • Laat de knoflook voldoende afkoelen zodat je de teentjes uit de knollen kunt knijpen
    • Snipper 2 grote uien
    • Smelt een klont boter in de pan en fruit de uien glazig
    • Doe er de knoflook, de laurierblaadjes en een mespunt gemalen kruidnagel bij
    • Laat dit een minuut of 5 à 10 zachtjes pruttelen
    • Doe er dan 2 à 3 eetlepels bloem bij en roer dit er goed doorheen, zodat de bloem meegaart en het een roux wordt
    • Doe er een scheut (glas) droge witte wijn bij en roer het er goed door
    • Als het aan de kook is doe je er de kippenbouillon bij en brengt het weer aan de kook
    • Doe er een flinke scheut kookroom bij en breng het weer aan de kook, laat een minuut of twinting zachtjes pruttelen en voeg ondertussen naar smaak peper, zout en eventueel maggi toe
    • Na twintig minuten de staafmixer erdoor zodat het een mooie gladde soep wordt
    • Opdienen met geroosterd brood
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Uiensoep

    uiensoep
    Uiensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    uiensoep
    Uiensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Kaascrouton

    • Stokbrood
    • Geraspte belegen kaas

    Bereiding

    • Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).
    • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten.
    • Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
    • De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.
    • Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
    • Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
    • Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.

    Kaascrouton

    Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas.
    Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
    Leg de kaascrouton in de uiensoep. Dat is het lekkerst.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tomatensoep op grootmoederswijze

    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. En wat zout en peper. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast
    • Draai de soepballetjes
    • Leg de schenkel in de soeppan met 4 liter water en voeg de kruidenbuiltjes toe, breng het aan de kook
    • Na 15 minuten koken de soepballetjes toevoegen
    • Laat de bouillon in totaal minimaal 1 uur koken
    • Was de tomaten. Verwijder de harde kern en pitjes en snijd de tomaten in stukjes
    • Schil de winterpeen en snijd in blokjes
    • Was de bleekselderij en snijd in plakjes
    • Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes
    • Schep nu de schenkel en de soepballetjes uit de bouillon in een schaal en dek af met folie
    • Zeef de bouillon, voeg 3 liter extra water toe en breng het weer aan de kook
    • Voeg nu de blokjes winterpeen, de plakjes bleekselderij, de knoflook teentjes en de gesnipperde ui toe
    • Laat dit 15 minuten koken en voeg dan de ontvelde tomaten en de gezeefde tomaten toe
    • Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken en pureer het dan (helemaal of deels) met de staafmixer
    • Voeg de tomatenpuree toe
    • Voeg 3 pakken Honing tomatensoep en 1 pak Honig vermicellisoep toe
    • Voeg 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels ketjap manis toe
    • Breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
    • Doe de balletjes in de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice