currykikkererwten

Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst

Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram meergranenrijst
  • 400 gram kikkererwten blik, uitgelekt
  • 2 el arachideolie
  • 100 gram boemboe korma bakje
  • 400 gram Chinese wokgroente
  • 400 ml kokosmelk

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de rijst in ruim water in 8 minuten gaar
  • Giet af en laat met de deksel op de pan 15 minuten staan
  • Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken
  • Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 minuten
  • Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 minuten mee
  • Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en breng aan de kook
  • Laat 10 minuten op laag vuur koken
  • Schep regelmatig om
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Serveer de curry met de rijst