vis-pastei

Engelse vispastei

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 25 gram boter
  • 150 ml melk
  • 1 bosje bladpeterselie
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • 400 gram kablejauwfilet
  • 50 gram bloem
  • olijfolie
  • 100 gram cheddar

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schil de pastinaak en aardappels en snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water in circa 15 minuten gaar
  • Giet de aardappels en pastinaak af en stoom ze droog
  • Verwarm de boter met de melk
  • Pureer de aardappels en de pastinaken met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk
  • Pluk en hak de peterselie, roer de helft van de peterselie door de puree en breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, snijd de vis in gelijke stukken en wentel de vis door de bloem
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten goudbruin en gaar
  • Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover
  • Rasp de cheddar erover en bak de vispastei circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en bruin is