GAZPACHO

Gazpacho

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Soep, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 1/2 komkommer geschild en in stukken gesneden
  • 1 rode peper ontdaan van zaad en zaadlijsten
  • 1 rode ui grof gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 el sherry-azijn
  • 2 tl paprika poeder mild
  • zout

Notities

Bereidingswijze
  • Doe alle ingrediënten - behalve zout - in de keukenmachine en pureer ze
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Zet de soep in de koelkast en laat ze (ijs)koud worden
  • Serveer de koude soep in kleine kopjes of glazen
  • Garneer de soep met wat fijngeknipte peterselie of bieslook
  • Serveer wat sneetjes stokbrood bij de soep