groene asperges

Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram verse groene asperges
  • 1 teen knoflook
  • 3 trostomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 100 ml traditionele olijfolie
  • 1 verse groene peper
  • 2 el kappertjes
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Snijd de houtachtige onderkant van de asperges
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes
  • Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel de knoflook erover
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Sprenkel de olie erover en bak ca. 20 minuten in het midden van de oven
  • Schep halverwege om
  • Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn
  • Snipper de ui
  • Doe met de ui en kappertjes bij de tomaat
  • Neem de asperges uit de oven en schep 4 el van de olie bij de tomatensalsa
  • Schep om
  • Schep de tomatensalsa op de asperges