Italiaanse Ovenschotel

Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
  • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
  • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
  • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
  • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
  • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

romige visschotel
Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
romige visschotel
Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
  • Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
  • Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
  • Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
  • Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
  • De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
  • Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
  • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
  • Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice