Mosselen uit de oven

mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingredi├źnten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C
  • Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg
  • Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Fruit de knoflook
  • Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar
  • Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee
  • Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut
  • Schep de groenten op de mosselen
  • Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie
  • Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.
  • Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice