Chinese koolstamppot met ananas

Chinese koolstamppot met ananas
Chinese koolstamppot met ananas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Chinese koolstamppot met ananas
Chinese koolstamppot met ananas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar
  • Snijd de ananas in stukjes
  • Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de margarine tot een smeuïge puree
  • Schep de Chinese kool erdoor en laat het op een laag vuur goed doorwarmen
  • Bak intussen de spekjes uit
  • Schep de spekjes en de ananas door de stamppot en maak deze op smaak met peper en zout
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel
Kapucijnerschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Kapucijnerschotel
Kapucijnerschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit 2 el olijfolie in een pan
  • Bak het gehakt rul en bruin
  • Bak op het laatst de gesnipperde uien en de gesneden paprika’s kort mee
  • Voeg 200 ml water en Honig basis voor Kapucijners toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat het met de deksel op de pan circa 5 minuten zachtjes doorkoken
  • Voeg de uitgelekte kapucijners en ananasstukjes toe
  • Verwarm het geheel al omscheppend op een laag vuur
  • Serveer met Limburgse mosterd, stroop en stukjes augurk
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng

wokstamppot
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
wokstamppot
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut
  • Voeg de wokblokjes toe en bak het vlees in 3 minuten al omscheppend bruin
  • Voeg de spitskool toe en bak in 5-6 minuten beetgaar
  • Laat de ananas stukjes uitlekken en vang de siroop op
  • Schep de ananasstukjes door de spitskool
  • Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op
  • Stamp de aardappelen met de ananassiroop en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
  • Schep de puree door de spitskool in de wok
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Schep de wokstamppot op borden en bestrooi met de seroendeng
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pastaschotel Hawaï

pastahawaï
Pastaschotel Hawaï
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
pastahawaï
Pastaschotel Hawaï
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe
  • Roer even door met een houten lepel tot een roux
  • Giet dan beetje bij beetje 500 ml water er bij en roer telkens met een garde tot het is opgenomen
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder
  • Roer 75 gr kaas er door tot deze gesmolten is
  • Verwarm de oven op 185 graden ((ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
  • Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de hamblokjes toe en bak deze 4 minuutjes mee
  • Voeg dan de bosui in ringetjes toe en bak nog even mee
  • Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak nog even mee tot ze beginnen te slinken
  • Schep de pasta door de ham, champignons en bosui mengsel
  • Voeg dan ook de ananas toe in een stukjes
  • Schep alles over in een grote ovenschaal
  • Giet de saus er over en bestrooi met de rest van de kaas
  • Bak de pasta Hawaï schotel ca. 30 minuten in de oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Soja sesam garnalen

sojasesam
Soja sesam garnalen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
30 minuten
sojasesam
Soja sesam garnalen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Afgieten in een vergiet en laten uitlekken
  • Pel ondertussen de ui
  • Snijd de ui en de paprika in stukjes, snijd de paksoi in repen
  • Verhit circa 1 eetlepel wok olie in de wok en roerbak hierin de ui en de paprika 3 minuten
  • Voeg de garnalen en de stukjes ananas toe en wok nog 3 minuten
  • Voeg 8 eetlepels Wok saus toe en warm goed door
  • Verhit ondertussen circa 1 eetlepel wok olie in de wok en roerbak hierin de paksoi 4 minuten
  • Voeg 2 eetlepels wok saus toe en warm goed door
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de Soja Sesam garnalen met paprika, ananas en de paksoi ernaast
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice