Witlof jam met ui en appel

witlofjam
Witlof jam met ui en appel
Print Recipe
witlofjam
Witlof jam met ui en appel
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de witlof in kleine stukjes
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in kleine stukjes
  • Doe 1 eetlepel olie in een kookpan en stoof 500 gram van de fijngesneden witlof en de appelstukjes aan totdat ze zacht zijn
  • Voeg de azijn en de geleisuiker toe en roer goed door
  • Voeg de resterende witlof toe
  • Breng de jam aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten (zonder deksel op de pan) op een redelijk hoog vuur koken
  • Pel ondertussen de uien en snijd deze in kleine stukjes
  • Voeg na 20 minuten koken de uien toe
  • Breng de jam opnieuw aan de kook en laat deze op een redelijk hoog vuur nog 10 minuten koken
  • Vul de gesteriliseerde jampotten.
    Gebruik een trechter en vul zo hoog mogelijk
  • Draai de deksel erop en zet de jampotten voor 5 minuten onderste boven op tafel en draai ze terug om
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rode bietensoep

    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
    • Snijd de rode bieten in kleine blokjes
    • Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
    • Breng een liter groentebouillon aan de kook
    • Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
    • Schil de appel en snijd deze in stukjes
    • De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
    • De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
    • Proef of de ingrediënten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
    • Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
    • De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
    • Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
    • Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
    • Schenk nu de soep in kommen of borden
    • Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
    • De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koolraap, appel & varkenshaas

    koolraap
    Koolraap, appel & varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    koolraap
    Koolraap, appel & varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
    • Schil de koolraap en snijd in blokjes
    • Schil de appel en snijd in blokjes
    • Snipper de sjalot fijn
    • Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
    • 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
    • Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
    • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
    • Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
    • Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
    • Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
    • Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn

    Serveren

    • Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
    • Verdeel het groente mengsel over de borden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice