Appel-wortelkoekjes

appel-wortelkoekjes
Appel-wortelkoekjes
Print Recipe
appel-wortelkoekjes
Appel-wortelkoekjes
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng het rijstmeel, de havermout en de kaneel in een middelgrote kom
  • Maak een kuiltje in de middelgrote kom en doe daar het appelmoesmengsel in
  • Meng alles goed door elkaar
  • Bekleed een bakblik of plaat met bakpapier, drop bolletjes ter grote van een theelepel op het blik of de plaat
  • Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin
  • Houdbaarheid

    • Deze beloningen zijn ongeveer 3 weken houdbaar in de koelkast en 4 maanden in de vriezer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rode bietensoep

    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Rode bietensoep
    Rode bietensoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
    • Snijd de rode bieten in kleine blokjes
    • Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
    • Breng een liter groentebouillon aan de kook
    • Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
    • Schil de appel en snijd deze in stukjes
    • De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
    • De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
    • Proef of de ingrediënten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
    • Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
    • De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
    • Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
    • Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
    • Schenk nu de soep in kommen of borden
    • Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
    • De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice