Rode kool stamppot

rodekoolstamppot
Rode kool stamppot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
rodekoolstamppot
Rode kool stamppot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin
  • Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door
  • Voeg na 5 min de wortel toe. Bak het groentemengsel nog 20 minuten door
  • Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 20 min gaar.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes, bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.
  • Giet de aardappelen af en stap ze samen met de boter tot een puree.
  • Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • O ja pas op de kruidnagels!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stampot Hawaï met kipfilet

stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Appelmoes

    Appelmoes
    Appelmoes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Appelmoes
    Appelmoes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Begin met het schillen van de appels en verwijder de rotte plekken, butsen e.d.
    • BSnijd de appels dan door de helft en daarna nog 1 keer door de helft
    • BIn elk stuk zit een beetje klokhuis snij dit er uit
    • BSnijd de stukken daarna in kleinere stukjes
    • BDoe de stukjes in de pan en voeg het water circa 20ml er bij
    • BZet het fornuis op de hoogste stand tot het water kookt
    • BGelijk als het water kookt zet de warmtebron dan op lager zodat het geheel zachtjes blijft koken
    • BVoeg de citroensap toe
    • BLeg nu het deksel een beetje schuin op de pan zodat de appelmoes niet overkookt
    • BLaat het geheel zachtjes pruttelen
    • BDoe er nu wat kaneel bij naar smaak proef dus even voordat je er teveel in gooit
    • BRoer het geheel regelmatig door. Wordt de Appelmoes te dik voeg er dan een beetje water bij naar smaak
    • BHaal de pan van het fornuis en pureer het geheel met een staafmixer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Waldorf salade

    waldorfsalade
    Waldorf salade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    waldorfsalade
    Waldorf salade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller
    • Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven
    • Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus
    • Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade
    • Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing

    Bereidingswijze dressing

    • 2 eetlepels yoghurt
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel mosterd
    • scheutje olijfolie
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
    • Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
    • Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
    • Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
    • Daarna uit laten lekken in een vergiet
    • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
    • Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
    • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
    • Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
    • Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
    • Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
    • Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bietenstamppot met spek en appel

    Bietenstamppot met spek en appel
    Bietenstamppot met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bietenstamppot met spek en appel
    Bietenstamppot met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook in water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en bak de spekblokjes in 6 minuten knapperig
    • Snijd de ui in halve ringen en voeg de ui toe aan het spek en bak 1 minuut mee
    • Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en voeg de bietjes toe en bak 4 minuten mee
    • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes
    • Voeg ze toe aan het bietenmengsel
    • Giet de aardappels af en vang het kookvocht op
    • Stamp de aardappels met de rest van het boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree
    • Schep het bieten mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kapucijners met spek en appel

    kapucijnersspek
    Kapucijners met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kapucijnersspek
    Kapucijners met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan, bewaar het bakvet in de pan
    • Schil en snijd de winterpeen in blokjes
    • Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen
    • Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei in circa 5 minuten
    • Pel en snijd de uien in halveringen, voeg ze toe en bak nog 3 minuten mee
    • Giet de kapucijners af en spoel ze af met koud water
    • Voeg de kapucijners met het spek toe aan de pan met groente, warm het geheel goed door
    • Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper
    • Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis
    • Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin
    • Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing
    • Meng de piccalilly met de crème fraîche

    Serveren

    • Schep het gerecht op een bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij
    • Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice