Hollandse bruine bonen schotel

bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Appel-wortelkoekjes

    appel-wortelkoekjes
    Appel-wortelkoekjes
    Print Recipe
    appel-wortelkoekjes
    Appel-wortelkoekjes
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng het rijstmeel, de havermout en de kaneel in een middelgrote kom
  • Maak een kuiltje in de middelgrote kom en doe daar het appelmoesmengsel in
  • Meng alles goed door elkaar
  • Bekleed een bakblik of plaat met bakpapier, drop bolletjes ter grote van een theelepel op het blik of de plaat
  • Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin
  • Houdbaarheid

    • Deze beloningen zijn ongeveer 3 weken houdbaar in de koelkast en 4 maanden in de vriezer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Runderstoof met bokbier en appel uit de oven

    runderstoof
    Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    runderstoof
    Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 150 graden
    • Snij de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf deze in met de mosterd
    • Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 10 minuten en ze daarna even apart
    • Fruit de uien in 30 gram boter en snij de ppels in wortels in blokken van 2 cm
    • Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen
    • Voeg de lepel appelstroop samen met de rietsuiker toe
    • Dek de schaal af met aluminiumfolie
    • Zet deze 4 uur in het midden van de oven, het laatste halfuur kan de folie eraf

    Lekker met puree met peterselie

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)

    Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
    Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    180 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    180 minuten
    Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
    Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    180 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    180 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Marineer het vlees 24 uur in de azijn, water, laurier, kruidnagels, zout en peper
    • Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade
    • Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin
    • Voeg vervolgens de uien toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn
    • Schep de bruine suiker erover
    • Blus af met de marinade en voeg het bouillonblokje toe
    • Breng aan de kook en laat het vlees vervolgens ongeveer 2 uur zacht pruttelen met de deksel schuin op de pan
    • Voeg indien nodig water toe
    • Maak de plakken ontbijtkoek vochtig met wat water en voeg ze vervolgens in stukken toe aan het vlees en laat al roerend binden tot een gladde saus
    • Voeg nu ook de appelstroop toe en breng op smaak met peper en zout
    • Traditioneel wordt Zoervleis geserveerd met frites en appelmoes, maar het is ok lekker met bijvoorbeeld een salade naar Limburgs recept
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice