Champignons met varkensvlees

champ met varkensvlees
Champignons met varkensvlees
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
champ met varkensvlees
Champignons met varkensvlees
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze:

  • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de olie in een pan of wok.
  • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
  • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
  • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
  • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
  • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.

Heerlijk met rijst

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Hete hutspot

Hete hutspot
Hete hutspot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Hete hutspot
Hete hutspot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 minuten op een middelhoog vuur
  • Schep regelmatig om
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd het vruchtvlees in ringen
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron
  • Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas
  • Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas en serveer met de tabasco erbij voor extra pit

Pas op: wees voorzichtig met de hoeveelheid tabasco

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst

currykikkererwten
Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
currykikkererwten
Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de rijst in ruim water in 8 minuten gaar
  • Giet af en laat met de deksel op de pan 15 minuten staan
  • Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken
  • Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 minuten
  • Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 minuten mee
  • Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en breng aan de kook
  • Laat 10 minuten op laag vuur koken
  • Schep regelmatig om
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Serveer de curry met de rijst
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice