Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de rode biet ongeschild gaar in water. Schil en snij in kleine blokjes
  • Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar
  • Kruid de zure room met peper en zout
  • Verdeel de rode biet tartaar over de vier borden in rondjes met een dresseer ring. Schik daarover de reepjes paling en werk af met een toefje zure room. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Schnitzel Possenhofen

Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
  • Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
  • Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
  • Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
  • Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
  • Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
  • Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
  • Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
  • Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
  • Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
  • Serveer de citroenpartjes ernaast
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kapucijners met spek en appel

kapucijnersspek
Kapucijners met spek en appel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
kapucijnersspek
Kapucijners met spek en appel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan, bewaar het bakvet in de pan
  • Schil en snijd de winterpeen in blokjes
  • Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen
  • Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei in circa 5 minuten
  • Pel en snijd de uien in halveringen, voeg ze toe en bak nog 3 minuten mee
  • Giet de kapucijners af en spoel ze af met koud water
  • Voeg de kapucijners met het spek toe aan de pan met groente, warm het geheel goed door
  • Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper
  • Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis
  • Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin
  • Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing
  • Meng de piccalilly met de crème fraîche

Serveren

  • Schep het gerecht op een bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij
  • Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Visserssalade met haring en witte bonen

visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
  • Giet ze af en spoel er koud water over
  • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
  • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
  • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
  • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
  • Serveer er geroosterd wit brood bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice