Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Rode kool op grootmoeders wijze

Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
  • Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
  • Voeg de volgende ingrediënten toe:
    1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
  • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
  • Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
  • Schep de appelstukjes door de rode kool
  • Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
  • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
  • Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
  • Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stamppot rode biet met gehaktballen

bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Notities

Bereidingswijze stamppot

  • Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
  • Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
  • Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
  • Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
  • Stamp de aardappels fijn
  • Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
  • Breng op smaak met peper en zout

Bereidingswijze gehaktballen

  • Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
  • Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
  • Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
  • Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
  • Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
  • Blus de jus met water af
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Siepelhachee

Siepelhachee
Siepelhachee
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Siepelhachee
Siepelhachee
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
150 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De poelet in hete boter aan alle kanten bakken
  • De gesnipperde uien de laatste 5 minuten mee fruiten
  • Water, azijn, zout en kruiden toevoegen en het vlees 2 uur zachtjes stoven
  • De jus binden met bloem
  • Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking

Serveer met rode kool

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice