Beenham uit de oven

Beenham uit de oven
Beenham uit de oven
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Beenham uit de oven
Beenham uit de oven
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de aardappelen elk in vier stukken
  • Snij de uien in vieren
  • Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
  • Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
  • Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
  • Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
  • Dit zodat je groenten goed gaar worden
  • Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
  • Klaar?
  • Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
  • Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
  • Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om

Bereidingswijze mosterdsaus

  • Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
  • Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
  • Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
  • Breng de saus op smaak met wat peper en zout
  • Serveer de warme mosterdsaus met de beenham
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice