Kip tetrazzini

tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kerriemosselen

    kerriemosselen
    Kerriemosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    kerriemosselen
    Kerriemosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tomatensoep op grootmoederswijze

    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. En wat zout en peper. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast
    • Draai de soepballetjes
    • Leg de schenkel in de soeppan met 4 liter water en voeg de kruidenbuiltjes toe, breng het aan de kook
    • Na 15 minuten koken de soepballetjes toevoegen
    • Laat de bouillon in totaal minimaal 1 uur koken
    • Was de tomaten. Verwijder de harde kern en pitjes en snijd de tomaten in stukjes
    • Schil de winterpeen en snijd in blokjes
    • Was de bleekselderij en snijd in plakjes
    • Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes
    • Schep nu de schenkel en de soepballetjes uit de bouillon in een schaal en dek af met folie
    • Zeef de bouillon, voeg 3 liter extra water toe en breng het weer aan de kook
    • Voeg nu de blokjes winterpeen, de plakjes bleekselderij, de knoflook teentjes en de gesnipperde ui toe
    • Laat dit 15 minuten koken en voeg dan de ontvelde tomaten en de gezeefde tomaten toe
    • Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken en pureer het dan (helemaal of deels) met de staafmixer
    • Voeg de tomatenpuree toe
    • Voeg 3 pakken Honing tomatensoep en 1 pak Honig vermicellisoep toe
    • Voeg 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels ketjap manis toe
    • Breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
    • Doe de balletjes in de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Waldorf salade

    waldorfsalade
    Waldorf salade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    waldorfsalade
    Waldorf salade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller
    • Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven
    • Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus
    • Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade
    • Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing

    Bereidingswijze dressing

    • 2 eetlepels yoghurt
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel mosterd
    • scheutje olijfolie
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Jambalaya

    janmbalaya2
    Jambalaya
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    janmbalaya2
    Jambalaya
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pel en snijd de knoflook
    • Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
    • Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
    • Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
    • Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
    • Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
    • Blus af met de kippenbouillon
    • Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
    • Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
    • Breng op smaak met wat tabasco
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ragu Bolognese

    ragubolognese2
    Ragu Bolognese
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    ragubolognese2
    Ragu Bolognese
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de wortel en bleekselderij in blokjes
    • Snij het vlees in blokjes
    • Snij de uien en de knoflook fijn
    • Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in een scheur olijfolie en een klont boter
    • Als het vlees is dichtgeschroeid voeg dan de wortel en bleekselderij toe en bak het mee, na een paar minuten doe je de ui en de knoflook erbij
    • Laat dit een paar minuten bakken en voeg een flinke scheut rode wijn toe ((minstens een flink glas)
    • Doe het vuur omlaag en doe de deksel op de pan
    • Doe de tomaten puree in een flinke beker en vul deze verder met rode wijn, goed mengen en bij de saus doen, voeg ook de gepelde tomaten toe
    • Van de tijm, rozemarijn en oregano elk een flinke eetlepel (liefst vers en gehakt) en 4 blaadjes laurier
    • Eventueel nog peper (uit de molen) en zout naar smaak toevoegen
    • Laat het geheel twee en een half uur rustig sudderen (laag vuur) en ga er dan door met een staafmixer en maak het zo fijn of grof als je het zelf het liefste hebt
    • Serveer met Tagliatelle, pesto en geraspte kaas (oud, jong, parmesaan)
    • Wat je overhoudt doe je in porties in de diepvries
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Afrikaanse stoofpot

    Afrikaanse stoofpot
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Afrikaanse stoofpot
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
    • Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
    • Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
    • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
    • Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
    • Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
    • Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
    • Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
    • Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
    • Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
    • Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
    • Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice