bloemkoolkerrieschotel

Bloemkool-kerrieschotel

Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch, Ovenschotels
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl zout
  • 0,6 kilo aardappels
  • 3 gram zout
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 3 gram kerriepoeder
  • 2 gram paprikapoeder
  • 3 gram uienpoeder
  • 2 gram 4 seizoenen peper
  • 3 gram zout
  • 125 gram geraspte mosterdkaas

Notities

Bereidingswijze
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in een pan met ruim water
  • Als je er met een vork in kunt prikken zijn ze klaar
  • Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken en laat het afkoelen
  • Doe de bloemkool in een diepe kom en voeg de geklutste eieren, kerrie kruiden en zout toe
  • Meng alles tot een geheel.
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes
  • Breng de aardappelplakjes in ruim water met wat zout aan de kook voor zo’n 15 tot 20 minuten
  • Als de aardappels zacht zijn, giet je ze af
  • Voeg de geitenkaas, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout toe naar smaak
  • Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel ze over de hele schaal
  • Verdeel de bloemkool over de aardappels en maak het af met geraspte kaas
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 ℃ voor zo’n 15 tot 25 minuten of tot de bovenkant van de bloemkool-kerrieschotel mooi goudbruin kleurt