Champigonsaus

champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de uien fijn
  • Smelt en verwarm in een saus- of steelpan op middelhoog vuur de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, al roerende zacht en glazig
  • Borstel de champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of veeg ze schoon met een stuk keukenpapier of droog doekje
  • Snijd ze hierna in dunne plakjes of kleine stukjes of reepjes
  • Doe de stukjes champignons bij de ui in de pan
  • Roer alles goed door elkaar en laat de champignons op middelhoog vuur zacht worden
  • Draai het vuur zacht en voeg beetje voor beetje al roerende de bloem toe
  • Zorg daarbij dat je de bloem goed met het champignon-ui mengsel vermengd
  • Giet al roerende de groentebouillon bij het mengsel
  • Roer de saus goed door en laat deze daarna zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
  • Roer tot slot de crème fraîche door de saus en klaar is je zelfgemaakte champignonroomsaus
  • Wil je de champignonsaus liever maken op de klassieke manier met room? Vervang de crème fraîche dan door slagroom
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Rode wijnsaus

rodewijnsaus
Rode wijnsaus
Print Recipe
rodewijnsaus
Rode wijnsaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een steelpan op matig vuur en wacht tot het schuim vrijwel volledig is weggetrokken
  • De boter wordt wat bruin
  • Zet het vuur laag en roer de bloem snel door de boter
  • Laat een paar minuten zachtjes pruttelen totdat de roux bruin gekleurd is, roer niet
  • Giet al roerende met een garde of houten lepel de helft van de bouillon bij de roux, zet het vuur iets horen en blijf roeren tot het mengsel glad en gebonden is
  • Schenk dan de rest van de bouillon en alle wijn scheutje voor scheutje erbij en blijf roeren zodat de saus glad blijft
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog ongeveer 3 minuten pruttelen en indikken
  • Breng op smaak met peper en zout
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons

forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de forellen in koud water en dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45x45 cm op een bakplaat
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog circa 2 minuten mee
  • Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht
  • Bak de vis in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bloemkool ovenschotel met kip

bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kip tetrazzini

    tetrazzini
    Kip tetrazzini
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    tetrazzini
    Kip tetrazzini
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pancettahapjes

    pancettahapjes
    Pancettahapjes
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    pancettahapjes
    Pancettahapjes
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de sjalotjes in plakjes
  • Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn
  • Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag
  • Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta
  • Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is
  • Leg acht eetlepels klaar
  • Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kaiserschmarren

    KAISERSCHMARREN
    Kaiserschmarren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    KAISERSCHMARREN
    Kaiserschmarren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice