Karbonade met mosterdpuree en broccoli

Karbonade met mosterdpuree en broccoli
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een koekenpan
  • Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in 10 minuten bruin en gaar
  • Kook de broccoli in water met zout in 5 minuten beetgaar
  • Breng de melk met 400 ml water aan de kook (voeg geen zout toe!)
  • Neem de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde het zakje aardappelpuree toe
  • Roer tot een smeuïge puree
  • Meng de mosterd door de puree
  • Verdeel de mosterdpuree over de borden
  • Leg de karbonades op de borden en schep de broccoli erbij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel kip pesto

kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
  • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
  • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
  • Tip:

    Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel

vegaovenschotel
Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
vegaovenschotel
Vegetarische ovenschotel met zoete aardappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en kook deze in ruim water gaar. Giet af, voeg een scheutje amandelmelk toe en prak tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de champignons in plakjes, de zoete puntpaprika in blokjes en snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Kook in de tussentijd de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water. Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 5 minuten mee en voeg dan de tijm en het gerookt paprikapoeder toe. Bak nog eens 5 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de broccoli bij de andere groenten en voeg dit in een ovenschaal. Verdeel hier overheen de zoete aardappelpuree en maak mooie lijnen met een vork over de bovenkant. Bak de ovenschotel af in 20 minuten.
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

ovengeroosterd
Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
ovengeroosterd
Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snufje zout om in een grote ovenschaal
  • Rooster circa 10 minuten hoog in de oven
  • Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn
  • Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt
  • Bestrooi naar smaak met chilipeper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice