Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Tiramisu
Tiramisu
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schraap het merg uit het vanillestokje
  • Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtig mengsel
  • Roer de mascarpone en het vanillemerg erdoor
  • Klop de eiwitten stijf in een brandschone )vetvrije’ kom en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel
  • Giet de espresso en de likeur in een schaal en drenk de lange vingers er 1 voor 1 in )laat ze er niet in liggen want dan worden ze slap
  • Gooi de vloeistof die overblijft weg
  • Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers
  • Rasp de schil van de sinaasappel erover
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad
  • Leg de volgende laag lange vingers er kruislings over
  • Verdeel de rest van het mascaponemengsel hierover en strijk het weer glad
  • Bestrooi het met cacaopoeder en zet ten minste 8 uur in de koelkast.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Chocoladepudding

Chocoladepudding
Chocoladepudding
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Chocoladepudding
Chocoladepudding
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Week de gelatine in koud water
  • Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
  • Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
  • Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
  • Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
  • Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
  • Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
  • Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
  • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
  • Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
  • Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice