Champigonsaus

champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de uien fijn
  • Smelt en verwarm in een saus- of steelpan op middelhoog vuur de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, al roerende zacht en glazig
  • Borstel de champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of veeg ze schoon met een stuk keukenpapier of droog doekje
  • Snijd ze hierna in dunne plakjes of kleine stukjes of reepjes
  • Doe de stukjes champignons bij de ui in de pan
  • Roer alles goed door elkaar en laat de champignons op middelhoog vuur zacht worden
  • Draai het vuur zacht en voeg beetje voor beetje al roerende de bloem toe
  • Zorg daarbij dat je de bloem goed met het champignon-ui mengsel vermengd
  • Giet al roerende de groentebouillon bij het mengsel
  • Roer de saus goed door en laat deze daarna zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
  • Roer tot slot de crème fraîche door de saus en klaar is je zelfgemaakte champignonroomsaus
  • Wil je de champignonsaus liever maken op de klassieke manier met room? Vervang de crème fraîche dan door slagroom
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tom Kha Kai (maaltijdsoep)

TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar
  • Giet de rijst af, en laat even uitdampen en roer het goed om
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in dunne ringetjes
  • Doe de kokosmelk en 175 ml water in een pan en voeg de Tom Kha paste (zit in het pak) toe
  • Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook
  • Voeg de kipblokjes, ik heb ze van te voren heel even gekookt, toe en breng het geheel weer aan de kook
  • Laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken
  • Kook de champignons en de helft van de lente uitjes circa 2 minuten in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep
  • Verwarm het geheel nog 1 minuut
  • Verdeel de rijst over 2 kommen of diepe borden en schenk de soep erover
  • Garneer met de overgebleven lente uitjes
  • Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.
  • Let op: Dit is een behoorlijke pittige olie!
  • Gebruik dus niet te veel, een paar druppels is voldoende
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Hollandse bruine bonen schotel

bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

    koolhydraatarm
    Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
    Print Recipe
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    koolhydraatarm
    Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
    Print Recipe
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
    • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
    • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
    • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
    • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
    • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
    • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
    • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
    • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
    • De ovenschotel is nu klaar!

     

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kip tetrazzini

    tetrazzini
    Kip tetrazzini
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    tetrazzini
    Kip tetrazzini
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof
  • Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek
  • Maak een roux
  • Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde
  • Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt
  • Giet de melk geleidelijk over de roux
  • Breng al roerend aan de kook
  • Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus
  • Laat de kaas smelten in de saus
  • Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe
  • Vul de bladerdeegpasteitjes met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Werk de bladerdeegpasteitjes af met de overgebleven Passendale-kaas
  • Plaats gedurende 5 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgette quiche met champignons en spekjes

    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de courgette, champignons en prei
    • Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
    • Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
    • Verhit de olie en fruit hierin in de ui
    • Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
    • Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
    • Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
    • Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
    • Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
    • Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
    • De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Champignons met varkensvlees

    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
    • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
    • Maak de groenten schoon.
    • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    • Verhit de olie in een pan of wok.
    • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
    • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
    • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
    • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
    • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
    • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.

    Heerlijk met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

    Boerenschnitzel2
    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Boerenschnitzel2
    Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    70 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bonen rangen en blancheren
    • Wortels in blokjes snijden en blancheren
    • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
    • De krieltjes toevoegen
    • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
    • Voeg een snufje zout toe
    • Voeg de voorgekookte champignons toe

    Bereidingswijze van de jachtsaus

    • De champignons in plakjes snijden en bakken
    • De sjalotten in blokjes snijden
    • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
    • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
    • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
    • Voeg de suiker en de champignons toe
    • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
    • Verwijder de tijm
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Oma’s Kipstoofschotel

    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
    • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
    • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
    • Doe de drumsticks erbij en schud
    • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
    • Schep het uit de pan op een bord
    • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
    • Schep de prei erdoor, dan de champignons
    • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
    • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
    • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
    • Roer de crème fraîche erdoor
    • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
    • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
    • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
    • Proef op zout en peper
    • Strooi de rest van de peterselie erover

    Lekker met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice