Spaanse courgettestamppot met chorizo

courgettestamp
Spaanse courgettestamppot met chorizo
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
courgettestamp
Spaanse courgettestamppot met chorizo
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Giet ze af en stoom ze droog
  • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
  • Pel en snipper de ui en de knoflook
  • Snijd de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
  • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
  • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
  • Voeg het courgette mengsel toe
  • Goed doorroeren niet meer pureren

Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

  • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
  • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
  • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
  • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
  • Voeg het sap van een limoen toe
  • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
  • Voeg een beetje versgemalen peper toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice