Jambalaya

janmbalaya2
Jambalaya
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
janmbalaya2
Jambalaya
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snijd de knoflook
  • Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
  • Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
  • Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
  • Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
  • Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
  • Blus af met de kippenbouillon
  • Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
  • Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
  • Breng op smaak met wat tabasco
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zeeuw-Portugese mosselen

zp3
Zeeuw-Portugese mosselen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
zp3
Zeeuw-Portugese mosselen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Controleer de mosselen. Gooi kapotte exemplaren of mosselen die na een tik niet meer dicht gaan weg. Verwijder baarden.
  • Verhit de olijfolie in een cataplana, een Portugese pan, of een mosselpan, wok of hapjespan. Doe de helft van de knoflook en de helft van de mosselen in de pan. Leg hier de helft van de gesneden groenten, de peterselie, het laurierblad, de chorizo en de ham op. Dek deze laag toe met de rest van de mosselen, het klontje boter en de overgebleven groenten, knoflook, ham, chorizo en peterselie. Strooi er cayennepeper op.
  • Giet de wijn in de pan en breng aan de kook.Temper de hittebron. Laat mosselen en het groentekruidenmengsel ongeveer 25 minuten met het deksel op de pan staan. Schep de inhoud van de pan af en toe om.
  • Als alle mosselen zich geopend hebben is het gerecht, dat ten slotte met koriander wordt bestrooid, klaar. Het kookvocht van de mosselen kan als soep worden gegeten.
  • Eet bij dit gerecht frietjes, stokbrood of rijst en een salade.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice