Bramen jam

bramenjam
Bramenjam
Print Recipe
bramenjam
Bramenjam
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Spoel vers fruit altijd heel goed uit en leg dit eventueel, van tevoren, in wat zout water. Dan komen de meeste beestjes vanzelf weer bovendrijven. Vervolgens even afscheppen en afgieten
  • Was de bramen en breng deze aan de kook in een hoge (!) pan, samen met het citroensap, water en takjes munt. Totaal dient dit 30 minuten door te koken
  • Steriliseer ondertussen de jampot(jes) en deksels in een pan met kokend water: gewoon een paar minuten laten doorkoken
  • Giet de hete bramen jam door een bolzeef, om zo de takjes munt te verwijderen
  • Stop zowel het vruchtvlees als het sap terug in de pan, voeg de suiker toe en kook nog 10 minuten op middelhoog vuur
  • Roer hierbij goed over de bodem, zodat de jam niet vastplakt. (Het roeren gaat het beste met een spatel)
  • Laat de gesteriliseerde jampot(jes) even drogen aan de lucht, en schep hier voorzichtig de hete jam in
  • Sluit direct af met de gesteriliseerde deksels, en zet de potjes op zijn kop: deze trekken nu vacuüm tijdens het afkoelen
  • De jam is nu een paar maanden houdbaar. (Bewaren op een koele en donkere plek.)
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Limoncellomousse

    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit
    • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water
    • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel
    • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast
    • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pesto

    pesto
    Pesto
    Print Recipe
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    pesto
    Pesto
    Print Recipe
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
    • Rasp of schaaf de parmezaan
    • Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
    • De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
    • Maal de afgekoelde pijnboompitten
    • Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
    • Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
    • Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
    • Serveer bij je pasta of gebruik het als dip
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knolselderij soep

    Knolselderij soep
    Knolselderij soep
    Print Recipe
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Knolselderij soep
    Knolselderij soep
    Print Recipe
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de knolselderij en snij in blokjes
    • Snij de uien in fijne stukjes
    • Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit
    • Bak kort
    • Voeg knolselderij, water, citroensap, tijm en de bouillonblokjes toe
    • Kook zonder deksel op laag vuur gedurende 15 minuten
    • Pureer met een staafmixer of in de blender
    • Voeg de crème fraîche toe
    • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Limoncello Scroppino

    scropino
    Limoncello Scroppino
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    scropino
    Limoncello Scroppino
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Deze cocktail maak je met een blender
    • Normaal gesproken maak je Scroppino met wodka, bij deze variant gebruik ik Limoncello
    • Naast de 2 bolletjes sorbetijs voeg je 2 delen Prosecco en 1 deel Limoncello toe in de blender
    • Na het blenden uitschenken in een stijlvol champagne glas
    • Garneren met een citroen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Schnitzel Possenhofen

    Schnitzel Possenhofen
    Schnitzel Possenhofen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Schnitzel Possenhofen
    Schnitzel Possenhofen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
    • Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
    • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
    • Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
    • Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
    • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
    • Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
    • Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
    • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
    • Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
    • Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
    • Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
    • Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
    • Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
    • Serveer de citroenpartjes ernaast
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rigatoni met frisse tomatensaus

    rigatoni
    Rigatoni met frisse tomatensaus
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    rigatoni
    Rigatoni met frisse tomatensaus
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof
    • Snipper de uien
    • Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 minuten op laag vuur
    • Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 minuten op laag vuur stoven
    • Snijd ondertussen de olijven over de lengte door
    • Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten
    • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af
    • Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 minuut op laag vuur doorverwarmen
    • Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten
    • Serveer direct.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Visserssalade met haring en witte bonen

    visserssalade
    Visserssalade met haring en witte bonen
    Print Recipe
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    visserssalade
    Visserssalade met haring en witte bonen
    Print Recipe
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties Prep Tijd
    4 personen 45 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
    • Giet ze af en spoel er koud water over
    • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
    • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
    • Meng de ingrediënten voor de dressing
    • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
    • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
    • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
    • Serveer er geroosterd wit brood bij
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice