Pindasaus

pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
  • Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
  • Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
  • Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
  • Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
  • Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
  • Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
  • s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse wortelcake

wortelcake
Winterse wortelcake
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
wortelcake
Winterse wortelcake
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de winterpenen/wortelen. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je cake
  • Houd je juist van grovere stukken, rasp de wortelen dan minder fijn
  • Doe de wortelen in de keukenmachine
  • Voeg de dadels, amandelen, bananen en havermout toe
  • Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het een egale massa is
  • Voeg eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en citroensap toe aan het beslag
  • Zorg dat alles goed gemixt wordt
  • Schep de rozijnen en de walnoten door het beslag
  • Schep het beslag in het ingevette cakeblik of in cakeblik bekleed met bakpapier
  • Zorg dat het beslag goed verdeeld is en zet de cake circa 60 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kiwi jam

    kiwijam
    Kiwi jam
    Print Recipe
    kiwijam
    Kiwi jam
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Schil de kiwi’s en snij ze in kleine stukjes
  • De kiwi’s en het citroensap in een grote pan doen en goed roeren
  • Breng de kiwi’s aan de kook en laat ze op een middelhoog vuur koken totdat ze zacht worden, meestal duurt dat 20 minuten
  • Voeg de geleisuiker toe, roer goed door en breng de confituur aan de kook
  • Laat de confituur 4 minuten koken
  • Controleer of de jam voldoende gestold is. Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begin
  • Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op
  • Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin
  • Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt
  • Anders moet de jam nog wat langer koken
  • Schuim de jam af (indien nodig) en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete jam
  • Gebruik een trechter om morsen te voorkomen
  • Sluit de jampotten meteen en zet ze voor 5 minuten omgekeerd op tafel
  • Draai de na 5 minuten terug om en laat ze afkoelen
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Meloen-Perzik jam

    meloenperzikjam
    Meloen-Perzik jam
    Print Recipe
    meloenperzikjam
    Meloen-Perzik jam
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snij de perziken en meloen in kleine stukken
  • Breng de vruchten met het water en het citroensap aan de kook en laat de vruchten 10 minuten zachtjes koken
  • Zijn de stukken nog te groot? Prak de vruchten dan fijn met een vork
  • Voeg de geleisuiker toe en roer goed door
  • Breng de jam weer aan de kook en kook gedurende 4 minuten op een hoog vuur
  • Controleer of de jam voldoende gestold is
  • Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begint
  • Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op
  • Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin
  • Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt
  • Anders moet de jam nog wat langer koken
  • Schuim de jam af en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete jam
  • Gebruik een trechter om morsen te voorkomen
  • Sluit de jampotten meteen en zet ze voor 5 minuten omgekeerd op tafel
  • Draai ze na 5 minuten terug om en laat ze afkoelen
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pruimen jam

    pruimen
    Pruimen jam
    Print Recipe
    pruimen
    Pruimen jam
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • De pruimen wassen (afdrogen) en ontpitten
  • De vruchten wegen en eenzelfde hoeveelheid geleisuiker afwegen (1 kg suiker per kg pruimen)
  • Geleisuiker is kristalsuiker waaraan citroenzuur en pectine is toegevoegd waardoor de jam sneller en beter kan indikken
  • Doe alles in een kookpot en zorg ervoor dat het fruit goed vermengd zit met de suiker
  • Breng het geheel al roerend (zonder water) aan de kook en laat het daarna nog enkele minuten doorkoken
  • Om te weten of de confituur goed is doe je een soeplepel van de geleiachtige substantie op een koud bord
  • Indien het niet verdikt, dan mag het nog even verder doorkoken
  • Doe de pruimenconfituur onmiddellijk in de potten
  • Draai de metalen schroefdeksels dicht en draai ze enkele minuten om
  • Na enkele minuten terug omdraaien en de bokalen laten afkoelen
  • Als het goed gelukt is heb je nu smeerbare pruimenconfituur
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rode bessen jam

    rodebessenjam
    Rode bessen jam
    Print Recipe
    rodebessenjam
    Rode bessen jam
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De bessen wassen en uit laten lekken in een vergiet
    • Wilt u geen pitjes in uw bessen dan moet u deze eerst koken en dan door een neteldoek zeven
    • De bessen en het citroensap in een grote pan doen en goed roeren
    • Breng de bessen aan de kook en laat ze op een middelhoog vuur koken totdat de bessen open knappen, meestal duurt dat 10 minuten
    • Voeg de geleisuiker toe, roer goed door en breng de confituur aan de kook
    • Laat de confituur 4 minuten koken
    • Controleer of de jam voldoende gestold is. Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begint
    • Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op
    • Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin
    • Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt
    • Anders moet de jam nog wat langer koken
    • Schuim de jam af (indien nodig) en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete jam
    • Gebruik een trechter om morsen te voorkomen
    • Sluit de jampotten meteen en zet ze voor 5 minuten omgekeerd op tafel
    • Draai de na 5 minuten terug om en laat ze afkoelen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Frambozendroom

    Frambozendroom
    Frambozendroom
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Frambozendroom
    Frambozendroom
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe de puddingpoeder in een kom. Klop met een garde de slagroom erdoor
    • Breng de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het slagroommengsel erdoor. Breng de melk opnieuw aan de kook. Blijf goed roeren, terwijl de pudding op een zacht vuur nog 2 minuten kookt
    • Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk de pudding erin. Dek de puddinkjes af met plasticfolie. Laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen en zet ze daarna nog 1 uur in de koelkast om stijf te worden
    • Giet het sap van de frambozen af. Kook in een steelpan de frambozen, de suiker en het citroensap ongeveer 2 minuten
    • Doe het frambozenmengsel in een zeef en druk het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang de saus op in een bakje
    • Snij de puddinkjes los van het vormpje. Zet een bordje op elk vormpje en draai de vormpjes om
    • Schep de saus naast en over de puddinkjes. Spuit wat slagroom op de puddinkjes en strooi daarop de nogatine
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato
    Vitello Tonnato
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Vitello Tonnato
    Vitello Tonnato
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pureer de tonijn en de mayonaise met een staafmixer, breng dit op smaak met citroensap peper en zout.
    • Voeg eventueel 2 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.
    • Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover.
    • Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met kappertjes, de rest van de rucola en peper.
    • Lekker met brood.

    Tip:
    De tonijnsaus kan 1 dag van te voren bereid worden, bewaar het dan afgedekt in de koelkast.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Appelmoes

    Appelmoes
    Appelmoes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Appelmoes
    Appelmoes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Begin met het schillen van de appels en verwijder de rotte plekken, butsen e.d.
    • BSnijd de appels dan door de helft en daarna nog 1 keer door de helft
    • BIn elk stuk zit een beetje klokhuis snij dit er uit
    • BSnijd de stukken daarna in kleinere stukjes
    • BDoe de stukjes in de pan en voeg het water circa 20ml er bij
    • BZet het fornuis op de hoogste stand tot het water kookt
    • BGelijk als het water kookt zet de warmtebron dan op lager zodat het geheel zachtjes blijft koken
    • BVoeg de citroensap toe
    • BLeg nu het deksel een beetje schuin op de pan zodat de appelmoes niet overkookt
    • BLaat het geheel zachtjes pruttelen
    • BDoe er nu wat kaneel bij naar smaak proef dus even voordat je er teveel in gooit
    • BRoer het geheel regelmatig door. Wordt de Appelmoes te dik voeg er dan een beetje water bij naar smaak
    • BHaal de pan van het fornuis en pureer het geheel met een staafmixer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice