Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
  • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
  • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
  • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
  • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
  • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
  • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
  • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
  • De ovenschotel is nu klaar!

 

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gegrilde courgettesalade met sinaasappel

courgettesalade
Gegrilde courgettesalade met sinaasappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
courgettesalade
Gegrilde courgettesalade met sinaasappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette door de lengte doormidden en snijd hem vanuit daar met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken
  • Bestrijk de plakken met een dunne laag olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout
  • Verhit een grillpan en bak alle plakken courgette totdat er mooie grillstrepen ontstaan
  • Snijd de boven en onderzijde van de sinaasappel en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de schil met het witte vliesje er af. Snijd dan de sinaasappel partjes langs de vliesjes er uit
  • Verdeel de plakken courgette over 2 borden en verdeel de partjes sinaasappel er over
  • Hak de munt heel fijn en meng deze met de yoghurt
  • Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pannetje
  • Verdeel wat yoghurt muntdressing. muntblaadjes en pijnboompitten over de courgette salade
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Courgette quiche met champignons en spekjes

Courgette quiche met champignons en spekjes
Courgette quiche met champignons en spekjes
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Courgette quiche met champignons en spekjes
Courgette quiche met champignons en spekjes
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de courgette, champignons en prei
  • Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
  • Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
  • Verhit de olie en fruit hierin in de ui
  • Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
  • Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
  • Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
  • Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
  • Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
  • Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
  • De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
  • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
  • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
  • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
  • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
  • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
  • Snij de mozzarella in plakken
  • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
  • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
  • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Buon appetito

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

“Huisgemaakte” Lasagne

lasagne
“Huisgemaakte” Lasagne
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
lasagne
“Huisgemaakte” Lasagne
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze (tomatensaus)

  • Om te komen tot een overheerlijke tomatensaus heb je tijd nodig. Het is ideaal als de saus zo’n 2 uur op kan staan
  • Snipper de ui fijn, snijd de knoflook in heel dunne plakjes en spoel de tak rozemarijn even schoon onder de kraan
  • Doe de tomatensaus in de breedste pan met een dikke bodem die je hebt
  • Controleer voordat je de verpakkingen weggooit of er al zout aan de saus is toegevoegd
  • Is dat het geval; voeg dan in de bereiding van de saus zelf géén zout meer toe
  • Is het zonder, voeg dan wel zout toe – naar eigen gewoonte of smaak
  • Doe de uisnippers, de knoflook, de rozemarijntak, een scheut olijfolie en wat rode wijn bij de tomatensaus
  • Voeg aardig wat peper toe
  • Roer alles goed door elkaar en zet de saus op een middelhoog vuur
  • Blijf rustig roeren tot de saus net niet kookt
  • Als je damp van de saus af ziet komen, zet je de saus op een kleine pit op de laagste stand
  • Doe geen deksel op de pan en blijf enigszins in de buurt en roer af en toe
  • De saus wordt lekkerder naarmate er meer vocht verdampt
  • Iedere keer als de saus wat dikker wordt, leng je deze weer aan met een beetje wijn en olijfolie
  • Dit proces herhaalt zich in het gunstige geval een keer of vier-vijf

Bereidingswijze (groenten)

  • De groenten vormen straks lagen, net als de lasagnebladen
  • Zorg daarom dat je de courgette, prei en tomaten in mooie gelijke plakjes snijdt
  • Voor mooie handelbare plakjes prei geldt: zorg dat je de prei bij het schoonmaken niet overlangs doorsnijdt
  • En snijd ze niet te dun. Zeg, een halve centimeter
  • De tomaten snijd je vanaf het kontje, zodat je zo weinig mogelijk ‘resten’ hebt
  • Deze resten kun je prima kwijt in de saus
  • Heb je geen tijd of zin om de groenten te snijden, dan kun je ook Italiaanse roerbakgroenten gebruiken
  • Niet vergeten deze te roerbakken voor het gebruik

Bereidingswijze (gehakt en de saus)

  • Rul het gehakt in een koekenpan
  • Je hoeft geen olie of boter toe te voegen omdat er voldoende vet in het gehakt zit wat vrijkomt tijdens het braden
  • Voeg wat peper toe
  • Verwijder de rozemarijntak uit de saus
  • Meng de saus met het gehakt

De lasagne maken

  • Maak ruimte op je aanrecht en verzamel alle ingrediënten om je heen: de pan met saus, de gesneden groenten, de plakjes ham, de lasagnebladen en een ovenschaal
  • Je hoeft de bladen overigens niet voor te koken
  • Begin met een dun laagje saus op de bodem van de schaal
  • En als ik schrijf ‘dun’, dan bedoel ik ook dun
  • Leg er één laag lasagnebladen op, duw de bladen een beetje aan
  • Dan weer een dun (uitroepteken) laagje saus
  • Dan leg je plakjes courgette en vervolgens een laag tomatenschijfjes in de ovenschaal, gevolgd door een dun laagje saus, een laag lasagnebladen en weer een dun laagje saus
  • Dan is de prei aan de beurt, leg de plakjes zo sluitend mogelijk neer en volg weer met een laag tomaten
  • Nu is het tijd voor een bijzondere smaakmaker – ooit zo ontstaan omdat de ham op moest
  • Verdeel de ham over de tomatenplakjes en volg weer met een laagje saus
  • Als je nog voldoende saus overhebt, dan kun je nog een lasagnebladenlaag leggen en de saus in de volgende laag opmaken
  • Als je niet van kaas en/of bechamelsaus houdt, sluit dan dit lasagnebouwwerk af met nog een laag dungesneden tomaten en bestrijk deze nog even met een beetje olijfolie
  • Dan kan het de oven in
  • Voor de liefhebbers van de originele aanpak: bereid de bechamelsaus zoals staat aangegeven op de verpakking
  • Of maak de bechamelsaus zelf met melk, boter en bloem. De saus wordt verwarmd en over de lasagne gegoten
  • Je maakt het af met een laagje geraspte kaas
  • In de oven en aan tafel
  • De lasagne gaat 30 minuten in de oven
  • Laat de bovenkant mooi bruin worden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Arabische ovenschotel

Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
  • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
  • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
  • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
  • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
  • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
  • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
  • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Wel de couscous 10 minuten in warm water
  • Roer de couscous los met een vork
  • Pureer de aardappels met een pureestamper
  • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
  • Roer de couscous door de aardappelpuree
  • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
  • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice