Courgette jam

courgettejam
Courgette jam
Print Recipe
courgettejam
Courgette jam
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de courgettes en verwijder met een theelepeltje het zachte gedeelte van het zaad
  • Rasp de courgette en rasp ook de schil van de citroenen
  • Pers de citroenen en de sinaasappel uit
  • Breng de geraspte courgette, de citroenrasp, het citroen- en sinaasappelsap onder voortdurend omscheppen langzaam aan de kook
  • Laat de vruchten ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken
  • Voeg de geleisuiker toe en laat de massa nog 4 minuten flink bruisend koken
  • Controleer of de jam voldoende gestold is. Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begint
  • Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op
  • Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin
  • Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt
  • Anders moet de jam nog wat langer koken
  • Schuim de jam af (indien nodig) en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete jam
  • Gebruik een trechter om morsen te voorkomen
  • Sluit de jampotten meteen en zet ze voor 5 minuten omgekeerd op tafel
  • Draai de na 5 minuten terug om en laat ze afkoelen
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettes in het zuur

    Courgettes in het zuur
    Print Recipe
    Courgettes in het zuur
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Was de courgettes en snijd het kontje en de kroon eraf
  • Snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van niet meer dan een cm dik
  • Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen
  • Meng de courgettes met de uien in een grote kom en strooi het zout erover
  • Hussel het geheel nog eens goed door en laat dit enkele uren staan
  • Schep de groenten in een vergiet, spoel ze goed af met koud water en laat het uitlekken
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • maak een kruidenbuiltje van de laurierbladeren en de jeneverbessen
  • Breng in een grote pan de azijn, suiker, mosterdzaad, kurkuma, dillezaad en het kruidenbuiltje aan de kook
  • Laat dit enkele minuten koken en voeg de courgettes, ui en paprika toe
  • Breng alles weer aan de kook en laat het ongeveer vijf minuten koken
  • Vul de schone potten met de groenten, vul de potten tot de rand met het hete kookvocht en draai vervolgens de deksels op de potten
  • Zet de potten ondersteboven en laat ze 5 minuten afkoelen
  • Draai de potten weer om en laat ze verder afkoelen
  • Laat het zoetzuur minstens een week, liever drie weken, intrekken
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettesoep met zalmsnippers

    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
    • Snijd de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
    • Verhit de olijfolie of de roomboter in een soeppan en bak de uien glazig
    • Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken
    • Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien
    • Roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
    • Voeg de groentebouillontabletten toe en roer goed door
    • Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
    • Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
    • Voeg de kook room toe en roer dit goed door de soep
    • Voeg de zalmsnippers toe en verwarm een minuutje mee
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spaanse courgettestamppot met chorizo

    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

    • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
    • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Giet ze af en stoom ze droog
    • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
    • Pel en snipper de ui en de knoflook
    • Snijd de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
    • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
    • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
    • Voeg het courgette mengsel toe
    • Goed doorroeren niet meer pureren

    Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

    • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
    • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
    • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
    • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
    • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
    • Voeg het sap van een limoen toe
    • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
    • Voeg een beetje versgemalen peper toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde courgette

    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Was de courgettes en snijd ze in de lengte door
    • Voorzichtig en met beleid hol je de courgettes uit met een lepel en doe je het vruchtvlees in een schaal
    • Maak de paprika’s en champignons schoon en snijd ze in kleine delen
    • Doe hetzelfde met de ui en de knoflook
    • Voeg alles samen in de schaal en roer het door elkaar samen met wat peper en zout en een schep sambal
    • Fruit het gehakt
    • Voeg het groentemengsel toe
    • Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en doe er een schep geraspte kaas overheen
    • Leg de courgettes nu 15 minuten in de voorverwarmde oven
    • Heb je een gril? Laat dan de laatste 3 minuten volop grillen voor een mooie korst
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

    ovengeroosterd
    Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    ovengeroosterd
    Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snufje zout om in een grote ovenschaal
    • Rooster circa 10 minuten hoog in de oven
    • Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn
    • Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt
    • Bestrooi naar smaak met chilipeper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettestamppot met gerookte makreel

    courgettestamp
    Courgettestamppot met gerookte makreel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Courgettestamppot met gerookte makreel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De aardappels schillen, wassen en in stukken snijden en in 20 minuten gaarkoken
    • De courgettes wassen en in stukjes snijden
    • De paprika schoonmaken en in blokjes snijden
    • In koekenpan 2 el vloeibare margarine verhitten en de courgettes 5 minuten bakken
    • De paprika toevoegen en 3 minuten meebakken
    • De gerookte makreel fileren en in stukken snijden
    • De aardappels afgieten en met de pureestamper de aardappels fijnmaken
    • De rest van de vloeibare margarine toevoegen
    • Het grootste deel van de courgette, paprika en de helft van gerookte makreel erdoor scheppen
    • De stamppot met zout en peper op smaak brengen
    • Met de rest van de courgette, paprika en de gerookte makreel garneren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice