Champigonsaus

champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de uien fijn
  • Smelt en verwarm in een saus- of steelpan op middelhoog vuur de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, al roerende zacht en glazig
  • Borstel de champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of veeg ze schoon met een stuk keukenpapier of droog doekje
  • Snijd ze hierna in dunne plakjes of kleine stukjes of reepjes
  • Doe de stukjes champignons bij de ui in de pan
  • Roer alles goed door elkaar en laat de champignons op middelhoog vuur zacht worden
  • Draai het vuur zacht en voeg beetje voor beetje al roerende de bloem toe
  • Zorg daarbij dat je de bloem goed met het champignon-ui mengsel vermengd
  • Giet al roerende de groentebouillon bij het mengsel
  • Roer de saus goed door en laat deze daarna zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
  • Roer tot slot de crème fraîche door de saus en klaar is je zelfgemaakte champignonroomsaus
  • Wil je de champignonsaus liever maken op de klassieke manier met room? Vervang de crème fraîche dan door slagroom
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Knoflooksaus

knoflooksaus
Knoflooksaus
Print Recipe
knoflooksaus
Knoflooksaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe de mayonaise in een ruime kom
  • Voeg hierbij de andere ingrediënten en meng dit goed door
  • Bewaar de saus koel
  • Dat is werkelijk alles
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
  • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
  • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
  • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
  • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
  • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
  • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
  • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
  • De ovenschotel is nu klaar!

 

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola

witlofsalade
Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola
Print Recipe
Porties
2 personen
Porties
2 personen
witlofsalade
Witlofsalade met Appel, Blauwe Druiven en Gorgonzola
Print Recipe
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • In een droge koekenpan rooster je de pompoenpitten tot ze goudbruin kleuren en beginnen te ´poppen´. Zet het vuur uit en bewaar de pitten tot gebruik in een bakje
  • Snij de pitloze blauwe druiven door de helft.
  • Snij de gorgonzola in kleine blokjes.
  • Verwijder de stronkjes van de veldsla. Knip de tuinkers af.
  • Was de appel maar schil hem niet. Snij hem in kleine blokjes
  • Snij de harde onderkant van de witlof af en haal met een scherp mes de harde binnenkant eruit. Snij de witlof vervolgens in fijne ringetjes en was de lof goed af met water
  • Laat goed uitlekken in een zeef, of een theedoek, en doe in een kom.
  • Meng de witlof met de veldsla en de tuinkers (hou een klein beetje over als garnering). Doe ook de helft van de druiven, de appel en de pompoenpitten erbij
  • In een apart kommetje maak je de dressing van de crème fraîche, de pompoenpitolie en de ciderazijn.
  • Klop dit even goed door elkaar en voeg een klein beetje zwarte peper toe. Meng alles door elkaar en proef even of je het vind smaken
  • Meng een beetje dressing door de witlofsalade, leg op een bord en strooi de gorgonzola, resterende appel, blauwe druiven en geroosterde pompoenpitten eroverheen.
  • Garneer met het laatste beetje tuinkers en serveer
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige zuurkoolschotel

    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
    • Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
    • Verwarm de oven voor tot 200 C
    • Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
    • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
    • Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knolselderij soep

    Knolselderij soep
    Knolselderij soep
    Print Recipe
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Knolselderij soep
    Knolselderij soep
    Print Recipe
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de knolselderij en snij in blokjes
    • Snij de uien in fijne stukjes
    • Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit
    • Bak kort
    • Voeg knolselderij, water, citroensap, tijm en de bouillonblokjes toe
    • Kook zonder deksel op laag vuur gedurende 15 minuten
    • Pureer met een staafmixer of in de blender
    • Voeg de crème fraîche toe
    • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bospaddenstoelensoep (romig)

    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Bospaddenstoelensoep (romig)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
    • Snij ze in dunne plakjes
    • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
    • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
    • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
    • Fruit de ui en de knoflook
    • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
    • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
    • Zorg dat het mengsel glad blijft
    • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
    • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
    • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
    • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
    • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
    • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
    • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Radijssoep

    Radijssoep
    Radijssoep
    Print Recipe
    Porties
    2-3 personen
    Porties
    2-3 personen
    Radijssoep
    Radijssoep
    Print Recipe
    Porties
    2-3 personen
    Porties
    2-3 personen
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was het groen van de radijs goed en snijd deze in grove stukken
    • Schil een grote kruimige aardappel en snijd deze in blokjes
    • Snipper daarna de twee uien
    • Snijd de radijsjes in plakken
    • Giet een scheutje olijfolie met een klein stukje boter in een pan en bak hierin het groen van de radijs, de aardappel en de ui aan
    • Doe er vervolgens 1,5 liter water bij en een kippenbouillontablet
    • Voeg vervolgens de in plakken gesneden radijs toe
    • Laat dit 20 minuten doorkoken en pureer de soep daarna met een staafmixer
    • Breng de soep op smaak met een snufje zout en peper
    • Schep als laatste de soep in een kom, doe er een lepel crème fraiche op en garneer met een fijngesneden radijsje
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgette quiche met champignons en spekjes

    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de courgette, champignons en prei
    • Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
    • Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
    • Verhit de olie en fruit hierin in de ui
    • Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
    • Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
    • Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
    • Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
    • Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
    • Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
    • De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Venkelstamppot met spekjes en tomaat

    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
  • Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
  • Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
  • Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
  • Garneer de stamppot met tomatenreepjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice