Ovenschotel met kip en spinazie

Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de spinazie ontdooien
  • Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water, beetgaar
  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe
  • Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout
  • Als de kip rondom gebakken is, voeg je de champignons en de ui toe en bak dit mee
  • Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons
  • Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen
  • Schep daarna ook de aardappels er door
  • Roer de crème fraîche door het aardappel-kip mengsel
  • Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas
  • Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes

Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 minuten rondom bruin en gaar, keer regelmatig
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken, laat het uitlekken in een vergiet
  • Neem ondertussen de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten
  • Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie
  • Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op
  • Doe de zilveruitjes, 50 ml vocht, 50 ml water en de stroop in de pan met het bakvet en breng aan de kook
  • Laat de uienjus 3 minuten op hoog voor koken
  • Meng de spinazie, moster en rauwkost door de puree en verdeel de stamppot over de borden
  • Verdeel de balletjes en de uienjus over de stamppot en serveer direct
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spinazietaart met gehakt

Spinazietaart met gehakt
Spinazietaart met gehakt
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Spinazietaart met gehakt
Spinazietaart met gehakt
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • De uien snipperen en bakken met een beetje boter in een braadpan
  • Het gehakt toevoegen en meebakken tot het mooi rul en droog is
  • Voeg de sambal badjak bij het gehakt mengsel voor wat extra pit
  • De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
  • Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
  • In een kom de eieren loskloppen en de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen roeren
  • Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
  • Schep het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
  • Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
  • Na ongeveer 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice