Spitskoolstamppot

spitskoolstamppot
Spitskoolstamppot
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
spitskoolstamppot
Spitskoolstamppot
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappels en snijd ze in middelgrote blokjes. Zet ze in een pan met ruim voldoende water en kook de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar
  • Snijd ondertussen reepjes van de spitskool en was deze goed
  • Verhit in een hapjespan (of een andere pan met deksel) een beetje boter en fruit hierin het gesnipperde uitje
  • Voeg de spitskool en de gehakte knoflook aan de ui toe wanneer deze glazig is geworden
  • Roer even goed door en bak nog een paar minuten mee tot de knoflook zijn werk begint te doen
  • Verkruimel het halve bouillonblokje boven de spitskool, voeg drie eetlepels water toe en roer nogmaals door
  • Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de spitskool ongeveer 10 minuten stoven. Zorg ervoor dat de kool zacht wordt maar toch een bite houdt
  • Giet de gaargekookte aardappels af en voeg er een klontje boter en naar wens wat warme jus aan toe
  • Stamp de aardappels fijn tot een puree
  • Wanneer de spitskool zacht is geworden voeg je de mosterd, ketjap en het kerriepoeder toe
  • Bak nog even drie minuten mee
  • Roer de op smaak gebrachte spitskool door de aardappelpuree
  • Lekker! Het fijne van deze stamppot is dat je er werkelijk alles bij kunt serveren wat vlees betreft
  • Ik maakte er rundervinken bij wat erg goed smaakte
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse runderstoofpot met groenten

stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
stoofpotje-rund
Winterse runderstoofpot met groenten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de runderlappen in grove stukken
  • Halveer de tomaten
  • Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd
  • Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin
  • Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees
  • Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur
  • Snijd de aardappelen in partjes
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten nog 0,5-1 uur zachtjes gaar
  • Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice