Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Preisoep met paling

    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    preisoep
    Preisoep met paling
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalotjes in zonder ze bruin te laten worden
  • Voeg de gesneden prei toe en bak die al omscheppend een minuut of 3 à 4 mee
  • Blus het sjalot-preimengsel met de witte wijn
  • Voeg na een paar minuten de bouillon en de stukjes aardappel toe en laat ze aan de kook komen
  • Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 15 à 20 minuten zacht pruttelen
  • Snijd ondertussen de paling schuin in reepjes van ca 3 cm breed
  • Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout en peper
  • Verdeel de reepjes paling over vier koppen of borden
  • Schep er de soep over en strooi er wat fijngeknipte bieslook over
  • Direct serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zwitserse kaassoep met Emmentaler

    Zwitserse-kaassoep
    Zwitserse kaassoep met Emmentaler
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Zwitserse-kaassoep
    Zwitserse kaassoep met Emmentaler
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
  • Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
  • Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
  • Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
  • Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook
  • Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
  • Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
  • Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
  • Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knoflooksoep

    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Snij het kopje van de knoflookknollen zodat je de teentjes kunt zien zitten
    • Druppel wat olijfolie bovenop de teentjes
    • Doe de knollen in een ovenschaal en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven
    • Laat de knoflook voldoende afkoelen zodat je de teentjes uit de knollen kunt knijpen
    • Snipper 2 grote uien
    • Smelt een klont boter in de pan en fruit de uien glazig
    • Doe er de knoflook, de laurierblaadjes en een mespunt gemalen kruidnagel bij
    • Laat dit een minuut of 5 à 10 zachtjes pruttelen
    • Doe er dan 2 à 3 eetlepels bloem bij en roer dit er goed doorheen, zodat de bloem meegaart en het een roux wordt
    • Doe er een scheut (glas) droge witte wijn bij en roer het er goed door
    • Als het aan de kook is doe je er de kippenbouillon bij en brengt het weer aan de kook
    • Doe er een flinke scheut kookroom bij en breng het weer aan de kook, laat een minuut of twinting zachtjes pruttelen en voeg ondertussen naar smaak peper, zout en eventueel maggi toe
    • Na twintig minuten de staafmixer erdoor zodat het een mooie gladde soep wordt
    • Opdienen met geroosterd brood
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Noordzee vissoep

    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Vissoep
    Noordzee vissoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
    • Snij de prei in ringen
    • Snij de ui in ringen
    • Snij de knoflook in plakjes
    • Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
    • Voeg 2 liter water toe
    • Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
    • Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
    • Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
    • Voeg de witte wijn toe
    • Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
    • Breng de soep op smaak met zout en peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Venkelstamppot met spekjes en tomaat

    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
  • Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
  • Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
  • Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
  • Garneer de stamppot met tomatenreepjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Oma’s Kipstoofschotel

    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
    • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
    • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
    • Doe de drumsticks erbij en schud
    • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
    • Schep het uit de pan op een bord
    • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
    • Schep de prei erdoor, dan de champignons
    • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
    • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
    • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
    • Roer de crème fraîche erdoor
    • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
    • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
    • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
    • Proef op zout en peper
    • Strooi de rest van de peterselie erover

    Lekker met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ragout van varkensvlees

    Ragout van varkensvlees
    Ragout van varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ragout van varkensvlees
    Ragout van varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Snijd het vlees in blokjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Pel de sjalotjes en halveer ze.
    • Verhit de olie in een pan of wok en braad het vlees daarin rondom aan. Neem de blokjes uit de pan en houd ze warm
    • Verwarm de boter in de pan. Bak daarin de sjalotjes en champignons circa 5 minuten.
    • Voeg de witte wijn toe en laat die op een hoog vuur tot de helft inkoken.
    • Zet het vuur lager. Voeg het vlees en de crème fraîche toe en laat het mengsel 15 minuten pruttelen.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Bestrooi de ragout met kervel en serveer.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Klassieke Zwitserse Kaasfondue

    kaasfondue1
    Klassieke Zwitserse Kaasfondue
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    kaasfondue1
    Klassieke Zwitserse Kaasfondue
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Wrijf de kaasfonduepan in met doorgesneden teentje knoflook
    • De kaas mengen met de maïzena
    • De kaas in de pan doen en de wijn, citroensap en kirsch erbij gieten en terwijl u roert de massa aan de kook brengen
    • Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met versgemalen peper en een beetje geraspte nootmuskaat
    • Serveren met bijvoorbeeld knapperig (stok)brood, paprika, komkommer, champignons (blancheren), bleekselderij, wortel (blancheren), appel, ananas, banaan, druiven, voorgekookte krieltjes , cherry tomaatjes en augurk.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Mosselen uit de oven

    mosselenuitdeoven
    Mosselen uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    mosselenuitdeoven
    Mosselen uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

      Verwarm de oven voor tot 200 ºC

      Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg

      Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij

      Verhit in een koekenpan de olijfolie

      Fruit de knoflook

      Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar

      Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee

      Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut

      Schep de groenten op de mosselen

      Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie

      Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.

      Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice