Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zabaglione

    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook
  • Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft
  • Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water
  • Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
    • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
    • Daarna de vanilleboon verwijderen
    • De gelatine in weinig water laten weken
    • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
    • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
    • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
    • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
    • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
    • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
    • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
    • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
    • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
    • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
    • Serveren met de vanillebavarois
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zucotto

    zuctto
    Zucotto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    zuctto
    Zucotto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen
    • Klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij ongeveer zo dik is al yoghurt, bewaar het in de koelkast
    • Week de gelatine blaadjes in koud water
    • Verwarm de amaretto
    • Knijp de gelatine uit en los ze op in de amaretto. Laat dit lauw worden
    • Klop de eidooiers met de rest van het poedersuiker tot een luchtig mengsel
    • Meng het met de mascarpone en de amaretto
    • Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door
    • Giet de Zucotto in mooie glazen
    • Garneer het met de geroosterde amandelschilfers en de chocolade krullen
    • Laat het minstens 45 minuten opstijven in de koelkast
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tiramisu

    Tiramisu
    Tiramisu
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tiramisu
    Tiramisu
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schraap het merg uit het vanillestokje
    • Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtig mengsel
    • Roer de mascarpone en het vanillemerg erdoor
    • Klop de eiwitten stijf in een brandschone )vetvrije’ kom en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel
    • Giet de espresso en de likeur in een schaal en drenk de lange vingers er 1 voor 1 in )laat ze er niet in liggen want dan worden ze slap
    • Gooi de vloeistof die overblijft weg
    • Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers
    • Rasp de schil van de sinaasappel erover
    • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad
    • Leg de volgende laag lange vingers er kruislings over
    • Verdeel de rest van het mascaponemengsel hierover en strijk het weer glad
    • Bestrooi het met cacaopoeder en zet ten minste 8 uur in de koelkast.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chocoladepudding

    Chocoladepudding
    Chocoladepudding
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Chocoladepudding
    Chocoladepudding
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Week de gelatine in koud water
    • Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
    • Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
    • Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
    • Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
    • Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
    • Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
    • Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
    • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
    • Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
    • Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
    • Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aardappel truffeltaartjes

    Aardappel truffeltaartjes
    Aardappel truffeltaartjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Aardappel truffeltaartjes
    Aardappel truffeltaartjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Voorbereiding

    • Oven voorverwarmen op 175°
    • Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
    • In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
    • De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
    • Eventueel wat zout en peper toevoegen
    • De champignons in mooie plakjes snijden

    Bereidingswijze

    • De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
    • De aardappels over muffinvorm verdelen
    • De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
    • Op elk vormpje wat champignons leggen
    • De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
    • Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
    • Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
    • Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    “Pieters spek” pasta

    “Pieters spek” pasta
    “Pieters spek” pasta
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    “Pieters spek” pasta
    “Pieters spek” pasta
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de tagliatelle met het vleesbouillontablet in het kookvocht en het Pieterspek in de vacuümverpakking erop in ca. 10 minuten zachtjes beetgaar
    • Haal het spek uit de vacuümverpakking en snij het kleiner
    • Giet de pasta af en schep het spek en de eidooiers door de warme pasta
    • Maal er peper over en bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas
      ven, het laatste halfuur kan de folie eraf

    Tips: Vervang de eidooiers door een scheut room en/of schep 2 eetlepels gehaklte platte peterselie of fijngehakte bosui door het gerecht

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice