Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tiramisu

    Tiramisu
    Tiramisu
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tiramisu
    Tiramisu
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schraap het merg uit het vanillestokje
    • Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtig mengsel
    • Roer de mascarpone en het vanillemerg erdoor
    • Klop de eiwitten stijf in een brandschone )vetvrije’ kom en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel
    • Giet de espresso en de likeur in een schaal en drenk de lange vingers er 1 voor 1 in )laat ze er niet in liggen want dan worden ze slap
    • Gooi de vloeistof die overblijft weg
    • Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers
    • Rasp de schil van de sinaasappel erover
    • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad
    • Leg de volgende laag lange vingers er kruislings over
    • Verdeel de rest van het mascaponemengsel hierover en strijk het weer glad
    • Bestrooi het met cacaopoeder en zet ten minste 8 uur in de koelkast.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice