Kippastei

kippastei
Kippastei
Print Recipe
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
kippastei
Kippastei
Print Recipe
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal het fijn
  • Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek
  • Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm
  • Verdeel de pistachenoten erover
  • Dek af met ¼ van het kipmengsel
  • Leg de eendenhaasjes erop
  • Dek weer af met ¼ van het kipmengsel
  • Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip
  • Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen
  • Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water
  • Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven
  • Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei
  • Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur
  • Stort de pastei op een plank en snijd in plakken
  • Tip: Lekker met cranberrycompote
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zwitserse kaassoep met Emmentaler

Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Zwitserse-kaassoep
Zwitserse kaassoep met Emmentaler
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
  • Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
  • Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
  • Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
  • Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook
  • Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
  • Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
  • Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
  • Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice