Romige zuurkoolschotel

Romige zuurkoolschotel
Romige zuurkoolschotel
Print Recipe
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Romige zuurkoolschotel
Romige zuurkoolschotel
Print Recipe
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
  • Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
  • Verwarm de oven voor tot 200 C
  • Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
  • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
  • Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Rigatoni met frisse tomatensaus

rigatoni
Rigatoni met frisse tomatensaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
rigatoni
Rigatoni met frisse tomatensaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof
  • Snipper de uien
  • Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 minuten op laag vuur
  • Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 minuten op laag vuur stoven
  • Snijd ondertussen de olijven over de lengte door
  • Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af
  • Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 minuut op laag vuur doorverwarmen
  • Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten
  • Serveer direct.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice