Hollandse bruine bonen schotel

bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
bruine bonen
Hollandse bruine bonen schotel
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Italiaanse Ovenschotel

    Italiaanse Ovenschotel
    Italiaanse Ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Italiaanse Ovenschotel
    Italiaanse Ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
    • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
    • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
    • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
    • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
    • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
    • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
    • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spinazietaart met gehakt

    Spinazietaart met gehakt
    Spinazietaart met gehakt
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Spinazietaart met gehakt
    Spinazietaart met gehakt
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • De uien snipperen en bakken met een beetje boter in een braadpan
    • Het gehakt toevoegen en meebakken tot het mooi rul en droog is
    • Voeg de sambal badjak bij het gehakt mengsel voor wat extra pit
    • De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
    • Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
    • In een kom de eieren loskloppen en de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen roeren
    • Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
    • Schep het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
    • Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
    • Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
    • Na ongeveer 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stamppot rode biet met gehaktballen

    bietjesstamppot
    Stamppot rode biet met gehaktballen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    bietjesstamppot
    Stamppot rode biet met gehaktballen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Notities

    Bereidingswijze stamppot

    • Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
    • Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
    • Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
    • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
    • Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
    • Stamp de aardappels fijn
    • Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
    • Breng op smaak met peper en zout

    Bereidingswijze gehaktballen

    • Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
    • Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
    • Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
    • Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
    • Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
    • Blus de jus met water af
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chili con carne

    Chili con carne
    Chili con carne
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Chili con carne
    Chili con carne
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak het gehakt rul in een grote pan
    • Snipper de uien en snijd of pers de knoflook fijn
    • Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes
    • Bak de uien en knoflook mee, voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken
    • Spoel alle bonen in een vergiet af, laat uitlekken en voeg ze toe aan de chili
    • Mais en tomatenblokjes of gepelde tomaten erbij
    • 20 minuten laten pruttelen en klaar!
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde courgette

    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Was de courgettes en snijd ze in de lengte door
    • Voorzichtig en met beleid hol je de courgettes uit met een lepel en doe je het vruchtvlees in een schaal
    • Maak de paprika’s en champignons schoon en snijd ze in kleine delen
    • Doe hetzelfde met de ui en de knoflook
    • Voeg alles samen in de schaal en roer het door elkaar samen met wat peper en zout en een schep sambal
    • Fruit het gehakt
    • Voeg het groentemengsel toe
    • Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en doe er een schep geraspte kaas overheen
    • Leg de courgettes nu 15 minuten in de voorverwarmde oven
    • Heb je een gril? Laat dan de laatste 3 minuten volop grillen voor een mooie korst
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice