Kip tetrazzini

tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aardappel truffeltaartjes

    Aardappel truffeltaartjes
    Aardappel truffeltaartjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Aardappel truffeltaartjes
    Aardappel truffeltaartjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Voorbereiding

    • Oven voorverwarmen op 175°
    • Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
    • In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
    • De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
    • Eventueel wat zout en peper toevoegen
    • De champignons in mooie plakjes snijden

    Bereidingswijze

    • De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
    • De aardappels over muffinvorm verdelen
    • De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
    • Op elk vormpje wat champignons leggen
    • De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
    • Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
    • Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
    • Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Venkelstamppot met spekjes en tomaat

    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
  • Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
  • Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
  • Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
  • Garneer de stamppot met tomatenreepjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde courgette

    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Was de courgettes en snijd ze in de lengte door
    • Voorzichtig en met beleid hol je de courgettes uit met een lepel en doe je het vruchtvlees in een schaal
    • Maak de paprika’s en champignons schoon en snijd ze in kleine delen
    • Doe hetzelfde met de ui en de knoflook
    • Voeg alles samen in de schaal en roer het door elkaar samen met wat peper en zout en een schep sambal
    • Fruit het gehakt
    • Voeg het groentemengsel toe
    • Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en doe er een schep geraspte kaas overheen
    • Leg de courgettes nu 15 minuten in de voorverwarmde oven
    • Heb je een gril? Laat dan de laatste 3 minuten volop grillen voor een mooie korst
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
    • Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
    • Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
    • Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
    • Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
    • De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
    • Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
    • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
    • Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice