Romige zuurkoolschotel

Romige zuurkoolschotel
Romige zuurkoolschotel
Print Recipe
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Romige zuurkoolschotel
Romige zuurkoolschotel
Print Recipe
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
  • Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
  • Verwarm de oven voor tot 200 C
  • Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
  • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
  • Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
  • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
  • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
  • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
  • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
  • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
  • Snij de mozzarella in plakken
  • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
  • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
  • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Buon appetito

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

“Pieters spek” pasta

“Pieters spek” pasta
“Pieters spek” pasta
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
“Pieters spek” pasta
“Pieters spek” pasta
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle met het vleesbouillontablet in het kookvocht en het Pieterspek in de vacuümverpakking erop in ca. 10 minuten zachtjes beetgaar
  • Haal het spek uit de vacuümverpakking en snij het kleiner
  • Giet de pasta af en schep het spek en de eidooiers door de warme pasta
  • Maal er peper over en bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas
    ven, het laatste halfuur kan de folie eraf

Tips: Vervang de eidooiers door een scheut room en/of schep 2 eetlepels gehaklte platte peterselie of fijngehakte bosui door het gerecht

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel met snijbonen en ham

Ovenschotel met snijbonen en ham
Ovenschotel met snijbonen en ham
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ovenschotel met snijbonen en ham
Ovenschotel met snijbonen en ham
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de punten van de snijbonen
  • Was de bonen en snij ze (schuin) met een scherp mes in ruiten of dunner, in repen.
  • Kook de bonen in ongeveer 15 minuten beetgaar
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter
  • Ham in blokjes van 1 cm snijden
  • Zongedroogde Tomaten grof snijden
  • Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de tomaat
  • Gefruite ui en knoflook mengen met de snijbonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
  • Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas
  • En dit mengsel over de snijbonen heen gieten
  • Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen

Serveer het geheel met rijst of krieltjes of salade

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Italiaanse Ovenschotel

Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
  • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
  • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
  • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
  • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
  • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel met kip en spinazie

Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de spinazie ontdooien
  • Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water, beetgaar
  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe
  • Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout
  • Als de kip rondom gebakken is, voeg je de champignons en de ui toe en bak dit mee
  • Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons
  • Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen
  • Schep daarna ook de aardappels er door
  • Roer de crème fraîche door het aardappel-kip mengsel
  • Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas
  • Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

“Huisgemaakte” Lasagne

lasagne
“Huisgemaakte” Lasagne
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
lasagne
“Huisgemaakte” Lasagne
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
150 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze (tomatensaus)

  • Om te komen tot een overheerlijke tomatensaus heb je tijd nodig. Het is ideaal als de saus zo’n 2 uur op kan staan
  • Snipper de ui fijn, snijd de knoflook in heel dunne plakjes en spoel de tak rozemarijn even schoon onder de kraan
  • Doe de tomatensaus in de breedste pan met een dikke bodem die je hebt
  • Controleer voordat je de verpakkingen weggooit of er al zout aan de saus is toegevoegd
  • Is dat het geval; voeg dan in de bereiding van de saus zelf géén zout meer toe
  • Is het zonder, voeg dan wel zout toe – naar eigen gewoonte of smaak
  • Doe de uisnippers, de knoflook, de rozemarijntak, een scheut olijfolie en wat rode wijn bij de tomatensaus
  • Voeg aardig wat peper toe
  • Roer alles goed door elkaar en zet de saus op een middelhoog vuur
  • Blijf rustig roeren tot de saus net niet kookt
  • Als je damp van de saus af ziet komen, zet je de saus op een kleine pit op de laagste stand
  • Doe geen deksel op de pan en blijf enigszins in de buurt en roer af en toe
  • De saus wordt lekkerder naarmate er meer vocht verdampt
  • Iedere keer als de saus wat dikker wordt, leng je deze weer aan met een beetje wijn en olijfolie
  • Dit proces herhaalt zich in het gunstige geval een keer of vier-vijf

Bereidingswijze (groenten)

  • De groenten vormen straks lagen, net als de lasagnebladen
  • Zorg daarom dat je de courgette, prei en tomaten in mooie gelijke plakjes snijdt
  • Voor mooie handelbare plakjes prei geldt: zorg dat je de prei bij het schoonmaken niet overlangs doorsnijdt
  • En snijd ze niet te dun. Zeg, een halve centimeter
  • De tomaten snijd je vanaf het kontje, zodat je zo weinig mogelijk ‘resten’ hebt
  • Deze resten kun je prima kwijt in de saus
  • Heb je geen tijd of zin om de groenten te snijden, dan kun je ook Italiaanse roerbakgroenten gebruiken
  • Niet vergeten deze te roerbakken voor het gebruik

Bereidingswijze (gehakt en de saus)

  • Rul het gehakt in een koekenpan
  • Je hoeft geen olie of boter toe te voegen omdat er voldoende vet in het gehakt zit wat vrijkomt tijdens het braden
  • Voeg wat peper toe
  • Verwijder de rozemarijntak uit de saus
  • Meng de saus met het gehakt

De lasagne maken

  • Maak ruimte op je aanrecht en verzamel alle ingrediënten om je heen: de pan met saus, de gesneden groenten, de plakjes ham, de lasagnebladen en een ovenschaal
  • Je hoeft de bladen overigens niet voor te koken
  • Begin met een dun laagje saus op de bodem van de schaal
  • En als ik schrijf ‘dun’, dan bedoel ik ook dun
  • Leg er één laag lasagnebladen op, duw de bladen een beetje aan
  • Dan weer een dun (uitroepteken) laagje saus
  • Dan leg je plakjes courgette en vervolgens een laag tomatenschijfjes in de ovenschaal, gevolgd door een dun laagje saus, een laag lasagnebladen en weer een dun laagje saus
  • Dan is de prei aan de beurt, leg de plakjes zo sluitend mogelijk neer en volg weer met een laag tomaten
  • Nu is het tijd voor een bijzondere smaakmaker – ooit zo ontstaan omdat de ham op moest
  • Verdeel de ham over de tomatenplakjes en volg weer met een laagje saus
  • Als je nog voldoende saus overhebt, dan kun je nog een lasagnebladenlaag leggen en de saus in de volgende laag opmaken
  • Als je niet van kaas en/of bechamelsaus houdt, sluit dan dit lasagnebouwwerk af met nog een laag dungesneden tomaten en bestrijk deze nog even met een beetje olijfolie
  • Dan kan het de oven in
  • Voor de liefhebbers van de originele aanpak: bereid de bechamelsaus zoals staat aangegeven op de verpakking
  • Of maak de bechamelsaus zelf met melk, boter en bloem. De saus wordt verwarmd en over de lasagne gegoten
  • Je maakt het af met een laagje geraspte kaas
  • In de oven en aan tafel
  • De lasagne gaat 30 minuten in de oven
  • Laat de bovenkant mooi bruin worden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kip shoarma ovenschotel

kipshoarma
Kip shoarma ovenschotel
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
kipshoarma
Kip shoarma ovenschotel
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
  • Kruid ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak in een pan rondom bruin.
  • Voeg de champignons in plakjes toe en de paprika in blokjes.
  • Giet de aardappels af en pureer fijn met een stamper. Voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en meng tot een smeuïge puree.
  • Doe het shoarma mengsel in een ovenschaal
  • Snijd de tomaten in blokjes (verwijder de zaadjes) en verdeel het over het shoarma mengsel
  • Dek af met de aardappelpuree
  • Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en plaats het ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (185 graden), (ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pastaschotel Hawaï

pastahawaï
Pastaschotel Hawaï
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
pastahawaï
Pastaschotel Hawaï
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
75 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe
  • Roer even door met een houten lepel tot een roux
  • Giet dan beetje bij beetje 500 ml water er bij en roer telkens met een garde tot het is opgenomen
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder
  • Roer 75 gr kaas er door tot deze gesmolten is
  • Verwarm de oven op 185 graden ((ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
  • Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de hamblokjes toe en bak deze 4 minuutjes mee
  • Voeg dan de bosui in ringetjes toe en bak nog even mee
  • Voeg dan de champignons in plakjes toe en bak nog even mee tot ze beginnen te slinken
  • Schep de pasta door de ham, champignons en bosui mengsel
  • Voeg dan ook de ananas toe in een stukjes
  • Schep alles over in een grote ovenschaal
  • Giet de saus er over en bestrooi met de rest van de kaas
  • Bak de pasta Hawaï schotel ca. 30 minuten in de oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice