Romige zuurkoolschotel

Romige zuurkoolschotel
Romige zuurkoolschotel
Print Recipe
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Romige zuurkoolschotel
Romige zuurkoolschotel
Print Recipe
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
3-4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
  • Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
  • Verwarm de oven voor tot 200 C
  • Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
  • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
  • Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Wortelsoep met spekjes, geitenkaas en tijm

wortelsoep
Wortelsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
wortelsoep
Wortelsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem
  • Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes
  • Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig
  • En verkruimel de geitenkaas
  • Pureer de soep mooi glad
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep in kommen of borden en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bonen rangen en blancheren
  • Wortels in blokjes snijden en blancheren
  • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
  • De krieltjes toevoegen
  • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
  • Voeg een snufje zout toe
  • Voeg de voorgekookte champignons toe

Bereidingswijze van de jachtsaus

  • De champignons in plakjes snijden en bakken
  • De sjalotten in blokjes snijden
  • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
  • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
  • Voeg de suiker en de champignons toe
  • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
  • Verwijder de tijm
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Overijsselse ovenschotel

Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
  • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
  • Kruiden en salie fijnhakken
  • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
  • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
  • Peper en zout toevoegen
  • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
  • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoemp

Stoemp
Stoemp
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Stoemp
Stoemp
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en halveer ze
  • Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
  • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
  • Bak ondertussen de spekjes krokant.
  • Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
  • Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
  • Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
  • Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
  • Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Mosselen uit de oven

mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC
  • Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg
  • Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Fruit de knoflook
  • Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar
  • Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee
  • Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut
  • Schep de groenten op de mosselen
  • Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie
  • Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.
  • Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice