Rode bietensoep

Rode bietensoep
Rode bietensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Rode bietensoep
Rode bietensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pak de rauwe rode bieten en schil ze stuk voor stuk
  • Snijd de rode bieten in kleine blokjes
  • Was de wortelen en schraap ze helemaal schoon, snijd de wortelen in gelijke plakjes
  • Breng een liter groentebouillon aan de kook
  • Versnipper de sjalotjes en verwijder de schil
  • Schil de appel en snijd deze in stukjes
  • De versnipperde sjalotjes, plakjes wortel, stukjes appel en blokjes rode biet mogen aan de bouillon worden toegevoegd
  • De rode bietensoep mag ongeveer 20 minuten koken
  • Proef of de ingrediënten gaar zijn en kook de soep nog iets langer als dit niet het geval blijkt te zien
  • Nu is de soep klaar om te pureren! Gebruik een staafmixer om de soep tot een egale massa te pureren. Ga net zolang door tot er een egale kleur en textuur is ontstaan
  • De soep mag je op smaak brengen met een klein beetje zout. Voeg zoveel peper en zout toe als noodzakelijk is
  • Nu is het tijd om appelmoes toe te voegen. Voeg ongeveer een half potjes appelmoes aan de soep toe of iets meer als je dat lekker vindt
  • Roer de appelmoes rustig door de rode bietensoep en laat de soep niet meer koken
  • Schenk nu de soep in kommen of borden
  • Snijd verse bieslook in gelijk stukken en strooi dit over de kommen met soep heen
  • De verse bieslook en de zure room mag je pas op het laatste aan de rode bietensoep toevoegen en niet door de soep roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Friet daging smoor met sajoer boontjes

frietdaging
Friet daging smoor met sajoer boontjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
frietdaging
Friet daging smoor met sajoer boontjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze Daging smoor

  • Snijd het vlees in reepjes
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
  • Neem het vlees uit de pan
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
  • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
  • Doe het vlees terug in de pan
  • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
  • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
  • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven

Bereidingswijze Sajoer boontjes

  • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
  • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
  • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
  • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
  • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
  • Serveer beide gerechten met friet

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Afrikaanse stoofpot

Afrikaanse stoofpot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Afrikaanse stoofpot
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
  • Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
  • Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
  • Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
  • Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
  • Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
  • Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
  • Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
  • Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
  • Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice