Champigonsaus

champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de uien fijn
  • Smelt en verwarm in een saus- of steelpan op middelhoog vuur de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, al roerende zacht en glazig
  • Borstel de champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of veeg ze schoon met een stuk keukenpapier of droog doekje
  • Snijd ze hierna in dunne plakjes of kleine stukjes of reepjes
  • Doe de stukjes champignons bij de ui in de pan
  • Roer alles goed door elkaar en laat de champignons op middelhoog vuur zacht worden
  • Draai het vuur zacht en voeg beetje voor beetje al roerende de bloem toe
  • Zorg daarbij dat je de bloem goed met het champignon-ui mengsel vermengd
  • Giet al roerende de groentebouillon bij het mengsel
  • Roer de saus goed door en laat deze daarna zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
  • Roer tot slot de crème fraîche door de saus en klaar is je zelfgemaakte champignonroomsaus
  • Wil je de champignonsaus liever maken op de klassieke manier met room? Vervang de crème fraîche dan door slagroom
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

GAZPACHO

GAZPACHO
GAZPACHO
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
GAZPACHO
GAZPACHO
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten - behalve zout - in de keukenmachine en pureer ze
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Zet de soep in de koelkast en laat ze (ijs)koud worden
  • Serveer de koude soep in kleine kopjes of glazen
  • Garneer de soep met wat fijngeknipte peterselie of bieslook
  • Serveer wat sneetjes stokbrood bij de soep
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knolselderij soep

    Knolselderij soep
    Knolselderij soep
    Print Recipe
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Knolselderij soep
    Knolselderij soep
    Print Recipe
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4-5 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de knolselderij en snij in blokjes
    • Snij de uien in fijne stukjes
    • Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit
    • Bak kort
    • Voeg knolselderij, water, citroensap, tijm en de bouillonblokjes toe
    • Kook zonder deksel op laag vuur gedurende 15 minuten
    • Pureer met een staafmixer of in de blender
    • Voeg de crème fraîche toe
    • Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice