Bospaddenstoelensoep (romig)

Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
  • Snij ze in dunne plakjes
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
  • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
  • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
  • Fruit de ui en de knoflook
  • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
  • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
  • Zorg dat het mengsel glad blijft
  • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
  • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
  • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
  • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
  • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
  • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
  • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Wortelsoep met spekjes, geitenkaas en tijm

wortelsoep
Wortelsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
wortelsoep
Wortelsoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem
  • Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes
  • Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig
  • En verkruimel de geitenkaas
  • Pureer de soep mooi glad
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep in kommen of borden en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree

Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
  • Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
  • Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
  • Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
  • Daarna uit laten lekken in een vergiet
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
  • Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
  • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
  • Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
  • Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
  • Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
  • Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kipsalon

Kipsalon1
Kipsalon
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Kipsalon1
Kipsalon
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Laat de aardappelen zacht voorkoken (10 minuten )
  • Snijd de kipfilet in reepjes en doe de kruiden erbij naar smaak
  • Doe dan de aardappeltjes in een ovenschaal, kip eroverheen en dan de kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten
  • De sla, komkommer etc. daarna vlak voor het opdienen toevoegen

Bereidingswijze knoflooksaus

  • Griekse yoghurt
  • 3 knoflookteentjes
  • bieslook
  • Goed door elkaar roeren!

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Oma’s Kipstoofschotel

kipstoof
Oma’s Kipstoofschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kipstoof
Oma’s Kipstoofschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
  • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
  • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
  • Doe de drumsticks erbij en schud
  • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
  • Schep het uit de pan op een bord
  • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
  • Schep de prei erdoor, dan de champignons
  • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
  • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
  • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
  • Roer de crème fraîche erdoor
  • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
  • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
  • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
  • Proef op zout en peper
  • Strooi de rest van de peterselie erover

Lekker met rijst

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel met snijbonen en ham

Ovenschotel met snijbonen en ham
Ovenschotel met snijbonen en ham
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ovenschotel met snijbonen en ham
Ovenschotel met snijbonen en ham
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de punten van de snijbonen
  • Was de bonen en snij ze (schuin) met een scherp mes in ruiten of dunner, in repen.
  • Kook de bonen in ongeveer 15 minuten beetgaar
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter
  • Ham in blokjes van 1 cm snijden
  • Zongedroogde Tomaten grof snijden
  • Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de tomaat
  • Gefruite ui en knoflook mengen met de snijbonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
  • Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas
  • En dit mengsel over de snijbonen heen gieten
  • Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen

Serveer het geheel met rijst of krieltjes of salade

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Italiaanse Ovenschotel

Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
  • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
  • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
  • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
  • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
  • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Overijsselse ovenschotel

Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Overijsselse ovenschotel
Overijsselse ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
  • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
  • Kruiden en salie fijnhakken
  • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
  • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
  • Peper en zout toevoegen
  • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
  • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
  • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel met kip en spinazie

Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ovenschotel met kip en spinazie
Ovenschotel met kip en spinazie
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de spinazie ontdooien
  • Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water, beetgaar
  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe
  • Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout
  • Als de kip rondom gebakken is, voeg je de champignons en de ui toe en bak dit mee
  • Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons
  • Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen
  • Schep daarna ook de aardappels er door
  • Roer de crème fraîche door het aardappel-kip mengsel
  • Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas
  • Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gevulde courgette

courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
Gevulde courgette
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
Gevulde courgette
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de courgettes en snijd ze in de lengte door
  • Voorzichtig en met beleid hol je de courgettes uit met een lepel en doe je het vruchtvlees in een schaal
  • Maak de paprika’s en champignons schoon en snijd ze in kleine delen
  • Doe hetzelfde met de ui en de knoflook
  • Voeg alles samen in de schaal en roer het door elkaar samen met wat peper en zout en een schep sambal
  • Fruit het gehakt
  • Voeg het groentemengsel toe
  • Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en doe er een schep geraspte kaas overheen
  • Leg de courgettes nu 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Heb je een gril? Laat dan de laatste 3 minuten volop grillen voor een mooie korst
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice