Spitskoolstamppot

spitskoolstamppot
Spitskoolstamppot
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
spitskoolstamppot
Spitskoolstamppot
Print Recipe
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
3 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappels en snijd ze in middelgrote blokjes. Zet ze in een pan met ruim voldoende water en kook de aardappelen in ongeveer 25 minuten gaar
  • Snijd ondertussen reepjes van de spitskool en was deze goed
  • Verhit in een hapjespan (of een andere pan met deksel) een beetje boter en fruit hierin het gesnipperde uitje
  • Voeg de spitskool en de gehakte knoflook aan de ui toe wanneer deze glazig is geworden
  • Roer even goed door en bak nog een paar minuten mee tot de knoflook zijn werk begint te doen
  • Verkruimel het halve bouillonblokje boven de spitskool, voeg drie eetlepels water toe en roer nogmaals door
  • Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de spitskool ongeveer 10 minuten stoven. Zorg ervoor dat de kool zacht wordt maar toch een bite houdt
  • Giet de gaargekookte aardappels af en voeg er een klontje boter en naar wens wat warme jus aan toe
  • Stamp de aardappels fijn tot een puree
  • Wanneer de spitskool zacht is geworden voeg je de mosterd, ketjap en het kerriepoeder toe
  • Bak nog even drie minuten mee
  • Roer de op smaak gebrachte spitskool door de aardappelpuree
  • Lekker! Het fijne van deze stamppot is dat je er werkelijk alles bij kunt serveren wat vlees betreft
  • Ik maakte er rundervinken bij wat erg goed smaakte
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Runderstoof met bokbier en appel uit de oven

runderstoof
Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
runderstoof
Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Snij de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf deze in met de mosterd
  • Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 10 minuten en ze daarna even apart
  • Fruit de uien in 30 gram boter en snij de ppels in wortels in blokken van 2 cm
  • Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen
  • Voeg de lepel appelstroop samen met de rietsuiker toe
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie
  • Zet deze 4 uur in het midden van de oven, het laatste halfuur kan de folie eraf

Lekker met puree met peterselie

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes

Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Spinaziestamppot met Zweedse gehaktballetjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 minuten rondom bruin en gaar, keer regelmatig
  • Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken, laat het uitlekken in een vergiet
  • Neem ondertussen de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten
  • Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie
  • Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op
  • Doe de zilveruitjes, 50 ml vocht, 50 ml water en de stroop in de pan met het bakvet en breng aan de kook
  • Laat de uienjus 3 minuten op hoog voor koken
  • Meng de spinazie, moster en rauwkost door de puree en verdeel de stamppot over de borden
  • Verdeel de balletjes en de uienjus over de stamppot en serveer direct
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice